Nieuws

Heren 1 - De Zeehond`73 1: Weer geen winst voor ZVSRobert @ 24 januari 2010, 00:03
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun twaalfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen De Zeehond'73 1 uit Rozenburg. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden beschikken over een compleet team. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers en had zij de beschikking over drie wisselspelers.

Wat op papier een aardige wedstrijd leek te worden doordat beide teams rond dezelfde plaatsen bivakkeerden bleek voor ZVS echter op iets anders uit te lopen. De formatie begon fanatiek aan de wedstrijd maar moest toezien hoe de heren uit Rozenburg in een kort tijdsbestek tweemaal trefzeker waren. ZVS liet zich niet direct van de kaart spelen en wist knap via Daan de Zeeuw en Rob van der Bijl (strafworp) op gelijke hoogte te komen. Op vier seconden voor het eind verzilverden de gasten hun manmeer en sloten zo met een marginale voorsprong de eerste periode af.

In de tweede periode kon ZVS geen rol van betekenis spelen. Ondanks behoorlijk goed spel en diverse kansen wilde het niet lukken om de bal in het doel te krijgen. Een aantal scherpe troeven bij de Rozenburgers hadden hier beduidend minder moeite mee en vergrootte zo hun voorspong.

In het derde kwart lukte het de formatie van trainer/coach Cees van Helfteren dan eindelijk om weer een kleine rol van betekenis te spelen in het geheel al was het pas aan het einde van de van de periode. Het was Daan de Zeeuw die binnen een minuut tot twee keer toe de keeper wist te passeren. Echter waren daarvoor al wel vier tegentreffers gevallen helaas.

Gezien het verloop van de wedstrijd leek het er niet echt meer op dat ZVS nog enige kans maakte om de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten. Daar waren de bezoekers simpelweg te goed voor. Al met al lukte het in de laatste periode nog redelijk om de schade beperkt te houden voor wat betreft het aantal tegengoals. Martijn Stolk wist vol overtuiging een strafworp te stoppen. Ad Rommelse scoorde weer eens als vanouds en verraste zo vriend en vijand met zijn harde afstandsschot. Uiteindelijk was het niet voldoende en waren het de heren van De Zeehond'73 1 die er met de klinkende overwinning vandoor gingen.

Topscoorder van deze wedstrijd was Daan de Zeeuw met drie doelpunten. Rob van der Bijl en Ad Rommelse scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 2-3 (2-3 tussenstand)
2e periode: 0-2 (2-5 tussenstand)
3e periode: 2
-4 (4-9 tussenstand)
4e periode: 1-2 (5-11 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zondag 31 januari 2010. Zij zullen dan spelen tegen ZPB H&L Productions 4 uit Barendrecht. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht en vangt aan om 18.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.