Heren 1 - Wiekslag 2: ZVS behaalt eindelijk eerste overwinning!!!Robert @ 31 oktober 2009, 22:56
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun vierde wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen medehekkensluiter Wiekslag 2 uit Alblasserdam. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon beschikken over een compleet team. Mede door de terugkeer van oudgediende Michel van der Bijl en bijval van Stefan Kuhlmann (Heren 2) bestond de 's-Gravendeelse formatie uit elf spelers en had zij de beschikking over vier wisselspelers.

ZVS had als taak van trainer/coach Cees van Helfteren opgekregen om direct vol voor de aanval te gaan gedurende de wedstrijd. Dit kwam voornamelijk in de eerste periode al direct goed tot zijn recht. Nog voor het verstrijken van de tijd had de thuisploeg al een keurige voorsprong op weten te bouwen door vijf keer tot scoren te komen. Dennis Brobbel tekende voor de eerste treffer en daarna volgden Wessel Boersma en Daan de Zeeuw ieder tweemaal zijn voorbeeld.

Vanaf de tweede periode kwam er wat meer verzet bij de heren van Wiekslag vandaan. Hetgeen resulteerde in beduidend minder doelpunten aan 's-Gravendeelse kant. Welgeteld één keer lukte het ZVS om te scoren dankzij Wessel Boersma. De bezoekers kregen loon naar werken en wisten binnen een halve minuut tot twee keer toe keeper Martijn Stolk te passeren.

Ook in het derde kwart lukte het de Seuters maar niet om met hetzelfde gemak als in het begin afstand te nemen van de tegenstander. Kansen waren er genoeg maar deze strandden veelal of werden niet goed afgemaakt. Mede het meer fysiekere en storende spel van Wiekslag droeg daar duidelijk een steentje aan bij. Beide ploegen waren eenmaal trefzeker. Voor ZVS was het Daan de Zeeuw die de zevende goal op zijn naam bracht.

In de vierde en tevens laatste periode ging de 's-Gravendeelse formatie wederom voor het maximale, mede de vele wisselspelers op de kant maakte het hen een stuk makkelijker om het tempo hoog te kunnen laten houden. En al direct bij de eerste aanval was het al weer raak. Ad Rommelse verraste vriend en vijand door net voorbij de helft van de middenlijn middels een hard schot zijn taterbal in de linkerhoek van het doel te schieten. In de resterende minuten scoorde ZVS nog tweemaal, middels Wessel Boersma en opnieuw Ad Rommelse. Wiekslag pakte in de slotseconden nog een doelpuntje mee maar het kon de pret niet meer drukken. Na het luiden van het eindsignaal was de euforie groot en de eerste overwinning een feit!

Topscoorder van deze wedstrijd was Wessel Boersma met zijn vier treffers. Daan de Zeeuw scoorde drie keer. Ad Rommelse was tweemaal trefzeker en Patrick van Haarlem completeerde hen met één treffer.

1e periode: 5-0 (5-0 tussenstand)
2e periode: 1-2 (6-2 tussenstand)
3e periode: 1-1 (7-3 tussenstand)
4e periode: 3-1 (10-4 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 7 november 2009. Zij zullen dan spelen tegen Z&PC de Gouwe 3. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Sniep te Waddinxveen en vangt aan om 20.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam
komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.