Heren 1 - ZV Westland Dijkglas 1: ZVS grijpt net naast de overwinningRobert @ 10 oktober 2009, 20:08

***FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD STAAN HIER IN HET FOTOALBUM***

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen ZV Westland Dijkglas 1 uit 's-Gravenzande. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon beschikken over een compleet team. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers en had zij de beschikking over twee wisselspelers.

ZVS bleek al vroeg in de wedstrijd redelijk bestand tegen het geweld van de ongeslagen en gedreven koploper uit de competitie. Toch was het bij de eerste manminder al direct raak en viel de eerste tegentreffer. Na een zware overtreding kon één van de spelers van de uitploeg het bad al weer verlaten. Er waren toen krap twee minuten gespeeld. Dit had echter geen gevolgen voor de spelsituatie in het water. Kansen werden gecreëerdaan beide kanten van het bad al waren de meeste daarvan voor de thuisploeg. Het lukte hen echter niet deze te benutten. Uiteindelijk moesten zij toezien hoe de Westlanders opnieuw tot scoren kwamen. Kort daarop was het Wessel Boersma, net terug van een schorsing, die bij zijn eerste wedstrijd dit seizoen tekende voor de 's-Gravendeelse treffer. Lang duurde de euforie niet want kort achter elkaar volgden direct drie goals van de bezoekers.

De tweede periode was voor de Seuters duidelijk van een beter niveau. Er was meer scherpte in het team hetgeen tot gevolg dat dat beide teams aan elkaar gewaagd bleken. Beide teams wisten slechts één keer tot scoren te komen. Voor ZVS was het Rob van der Bijl die scoorde. Echter wist hij vlak voor het eindsignaal een strafworp helaas niet te verzilveren.

Ook in het derde kwart kon de thuisploeg het tempo goed bijbenen. Kansen waren er over en weer maar de 's-Gravendeelse formatie ging er het beste mee om. Er hoefde slechts één tegentreffer te worden geïncasseerd. ZVS deed het met drie treffers beduidend beter. Via Wessel Boersma (2x) en Patrick van Haarlem wist de thuisploeg de marge te verkleinen tot een verschil van twee.

In de laatste periode was het alles of niets. De wedstrijd lag nog helemaal open en beide teams konden er met de overwinning vandoor gaan. In een grimmig verlopen laatste deel van de wedstrijd werden diverse overtredingen gemaakt aan allebei de kanten. Hierdoor stonden veel overtalsituatie voor zowel ZVS als de gasten. Na een slaande beweging van één der bezoekers kon hij het bad met een rode kaart verlaten. Gevolg was dat gedurende de laatste twee minuten ZVS met een constante manmeer speelde. Daan de Zeeuw verzilverde de verkregen strafworp foutloos. Nu kon ZVS het spel zelf regiseren en gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Wessel Boersma en Daan de Zeeuw scoorden in de laatste minuut. Helaas wisten de bezoekers er nog een klein stokje voor te steken en wisten hun voorsprong uiteindelijk veilig te houden, ondanks dat het maar één doelpunt scheelde. De eindstand was 8-9 in het voordeel van de bezoekers. De eindstand was 8-9 in het voordeel van de bezoekers.

Het spreekwoordelijke dubbeltje had net zo goed naar de kant van ZVS kunnen vallen.

Topscoorder van deze wedstrijd was Wessel Boersma met zijn vier treffers. Daan de Zeeuw scoorde twee keer. Rob van der Bijl en Patrick van Haarlem completeerden hen met ieder één treffer.

1e periode: 1-5 (1-5)
2e periode: 1-1 (2-6)
3e periode: 3-1 (5-7)
4e periode: 3-2 (8-9)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 31 oktober 2009. Zij zullen dan spelen tegen Wiekslag 2 uit Alblasserdam . Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en vangt aan om 18.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.