De Kempvis 2 - Heren 1: ZVS verdient meer maar keren met lege handen huiswaardsRobert @ 22 maart 2009, 00:41
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun achttiende wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen De Kempvis 2 uit Spijkenisse. De wedstrijd werd gespeeld in het Rivierabad te Spijkenisse.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Marco Jonker en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit acht spelers en had zij de beschikking over slechts één wisselspeler.

In een wedstrijd waar al snel bleek dat beide ploegen elkaar weinig terrein prijs gaven kon middenmoter ZVS goed weestand bieden tegen de huidige nummer twee uit de competitie. Desondanks slaagde de thuisploeg er in om binnen een minuut tot twee keer tot te scoren. Een manminder wisten de Seuters vakkundig weg te werken.

In de tweede periode stelde ZVS min of meer orde op zaken en voorkwam zo dat de achterstand nog verder zou oplopen. Echter door de goede opbouw van het spel en de nodige kansen die zij kregen was het Wessel Boersma die tekende voor de eerste treffer voor zijn team.

Het derde kwart stond bol van de actie aan beide kanten. Ondanks een gelijkopgaande strijd aan beide kanten van het veld wist de 's-Gravendeelse hoofdmacht een snel opgelopen achterstand terug te brengen naar een minimale marge van twee. Daar waar ZVS in eerste instantie met veel pijn en moeite een doelpunt wist te maken verzilverden de Spijkenissers in no-time even hun aanvallen. Uiteindelijk tekenden Daan de Zeeuw en Wessel Boersma (tweemaal, waarvan één strafworp) voor de doelpunten.

In het laatste deel leek het doek voor ZVS al snel te vallen doen de thuisploeg de zevende treffer aantekende. Met eem verschil van drie treffers op de klok en een gelijk aantal minuten te spelen leek het haast onmogelijk het nog tot een goed einde te brengen. ZVS vocht voor wat zij waard was en ging tot op het bod. Een inhaalrace met doelpunten van Daan de Zeeuw en Wessel Boermsa verkleinde de marge tot één maar uiteindelijk viel de definitieve genadeklap vlak voor de laatste minuut en kon deze achterstand niet meer worden rechtgezet. Een gelijkspel of zelfs een overwinning had meer dan verdiend geweest maar het mocht niet zo zijn.

Periodestanden:
1e periode: 2-0 (2-0)
2e periode: 0-1 (2-1)
3e periode: 4-3 (6-4)
4e periode: 2-2 (8-6)

Wessel Boersma was met vier treffers de topscoorder. Daan de Zeeuw completeerde hem met zijn twee doelpunten.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 28 maart 2009. Zij zullen dan spelen tegen ZPB H&L Productions 4 uit Barendrecht. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 19.00 uur.