Nieuws

LZ 1886 3 - Heren 1: ZVS zonder al te veel inspanning naar de overwinningRobert @ 7 maart 2009, 22:54
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun zestiende wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen het lagergeklasseerde LZ 1886 3 uit Leiden. De wedstrijd werd gespeeld in het Vijf Meibad te Leiden.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Alleen Marco Jonker en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit acht spelers en had zij de beschikking over slechts één wisselspeler.

De heren begonnen de wedstrijd vol enthousiasme maar werden al snel geconfronteerd met het trage spel van de thuisploeg met voornamelijk senioren erin. De gemiddelde leeftijd van de tegenstanders lag rond de vijftig jaar. Er zat weinig snelheid in waardoor ook ZVS hun doorgaans snelle spel niet volledig kon toepassen. Ondanks dat hadden zijn wel de controle over het spel. Vele kansen werden gecreëerd maar niet altijd even succesvol afgerond. Het was uiteindelijk Wessel Boersma die de eerste treffer op zijn naam wist te brengen.

Ook de tweede periode werd gedirigeerd door de Seuters al veranderde er weinig aan het tempo. Opnieuw diverse mogelijkheden voor beide teams maar zonder al te veel resultaat. Alleen Bas Bogaert was trefzeker en tekende voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. Overigens overleefde ZVS ook nu weer een manminder.

In het derde kwart leek er wat meer snelheid in het spel te komen al was het maar van korte duur. In de eerste aanval op achttien seconden na de balverovering was het direct raak. Rob van der Bijl kon vrijuit door het midden van het veld zwemmen en wist uiteindelijk op zijn laatste adem de Leidse keeper te passeren en te tekenen voor de derde treffer. Na verloop van tijd volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld door te scoren uit een manmeer.

Met een goede voorspong gezien het verloop van de wedstrijd kon de 's-Gravendeelse hoofdmacht vol vertrouwen starten aan de laatste periode. Opnieuw nam zij het initiatief hetgeen resulteerde in een treffer van Dennis Brobbel die binnen een halve minuut trefzeker was. Lang zag het er naar uit dat de keeper Martijn Stolk zijn doel schoon wist te houden maar uiteindelijk lukte het LZ 1886 dan toch om in een ruime minuut tot twee keer toe door de defensie van ZVS te breken en zo alsnog te scoren. Van de tweede treffer was het overigens nog maar de vraag of dat die ook daadwerkelijk in het doel was beland. Daar waren de meningen enigszins over verdeeld. De resterende minuten van de wedstrijd verliepen wat rommelig en zo hier en daar in het water waren wat (geïrriteerde) overtredingen die voornamelijk in het nadeel van ZVS waren.

Er had wellicht meer ingezeten maar de heren hebben hun plicht om te winnen volbracht en konden met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Saillant detail deze wedstrijd was dat de thuisploeg slechts éénmaal uit een manmeer heeft weten te scoren van de zeven mogelijkheden die zij kregen. ZVS deed het relatief beter. Zij behaalden een score van vijftig procent, namelijk één uit twee.

Periodestanden:
1e periode: 0-1 (0-1)
2e periode: 0-1 (0-2)
3e periode: 0-2 (0-4)
4e periode: 2-1 (2-5)

Wessel Boersma wat met zijn twee doelpunten de topscoorder. Rob van der Bijl, Bas Bogaert en Dennis Brobbel scoorden ieder éénmaal.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 14 maart 2009. Zij zullen dan spelen tegen ZV Westland Dijkglas 2 uit 's-Gravenzande. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 18.30 uur.