Poseidon`56 1 - Heren 1: ZVS in hoogste versnelling naar overwinningRobert @ 17 januari 2009, 22:17

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun elfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen Poseidon'56 1. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Fakkel te Ridderkerk.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Ad Rommelse (schorsing) en Wessel Boersma (ziek) konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit acht spelers.

ZVS, zelf in de middenmoot, begon de wedstrijd tegen de één plaats lager geklasseerde tegenstander vol overtuiging. Mede dankzij het hoge speltempo slaagde zij er in om de thuisploeg volledig te verrassen en het resultaat mocht er zijn. Binnen 1,5 minuut was ZVS al driemaal trefzeker. Bas Bogaert opende de score na 19 seconden al (het 'record' staat op 14). Kort daarop waren Dennis Brobbel en opnieuw Bas Bogaert doeltreffend. Het goede spel werd vervolg en Rob van der Bijl tekende voor de vierde treffer uit een verkregen manmeer. De thuisploeg wist met een verrassend afstandsschot een ieder te verrassen door deze feilloos in de hoek te passen.

In de tweede periode deden de Seuters het iets rustiger aan dan de show die zij ervoor hadden laten zien. Het tempo lag nog hoog maar daardoor was niet altijd de afronding zoals het behoorde te zijn. Hier wist Poseidon'56 van te profiteren en wist na twee treffers de marge te verkleinen tot één. ZVS was niet bepaald onder de indruk, continueerde het spel en scoorde via Daan de Zeeuw voor de vijfde keer.

Nadat ZVS even met de feiten op de neus was getikt ging het in het derde kwart door met het vooraf ingestelde doel om goed te spelen om zo te kunnen winnen. Zij kregen wederom door goed teamwork loon naar werken hetgeen resulteerde in een gecontroleerde afloop van de periode. Middels doelpunten van Robert van Son, Patrick van Haarlem en Dennis Brobbel kon een eventuele overwinning niet meer uit handen worden gegeven.

In de laatste periode was het een kwestie van rust bewaren en de wedstrijd op het gemak uitspelen. Uit een verkregen manmeer wist Patrick van Haarlem de negende en tevens laatste treffer van de wedstrijd te scoren. Kansen waren er genoeg maar met regelmaat trof de bal de lat of belandde hij in de handen van de keeper.

Het was in ieder geval een goede generale voor de wedstrijd van volgende week. Dan valt te bezien of de 's-Gravendelers hun reputatie als reuzendoders wederom kunnen waarmaken.

Periodestanden:
1e periode: 1-4 (1-4)
2e periode: 2-1 (3-5)
3e periode: 1-3 (4-8 )
4e periode: 0-1 (4-9)

Patrick van Haarlem, Bas Bogaert en Dennis Brobbel waren ieder tweemaal trefzeker en daarmee de topscoorders. Rob van der Bijl, Daan de Zeeuw en Robert van Son scoorden ieder één doelpunt.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 24 januari 2009. Zij zullen dan spelen tegen de ongeslagen koploper Van Uden-de Gouwe 2 uit Waddinxveen. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 19.00 uur.