Heren 1 - Widex GZC Donk 5: ZVS behaalt gelijkspel tegen topperRobert @ 11 januari 2009, 12:34
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun tiende wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen Widex GZC Donk 5 uit Gouda. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Alleen Ad Rommelse (schorsing) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

ZVS, zelf in de middenmoot, begon voorzichtig in deze eerste wedstrijd na de winterstop. De meegekregen boodschap van de coach was het aftasten en direct opvangen van de nummer twee uit de competitie zodat zij weinig kansen had om maar enigszins een gevaar op te kunnen leveren voor de thuisploeg. Het was echter bij de eerste aanval al direct raak. Middels een verkregen manmeer was het Wessel Boersma die de eerste treffer op zijn naam wist te brengen. Doordat er twee kleine steken vielen in de ’s-Gravendeelse achterhoede konden de Gouwenaren hier dankbaar van profiteren en passeerden keeper Martijn Stolk eenvoudig. Wessel Boersma tekende niet veel later voor de gelijkmaker.

In het tweede zette ZVS de wedstrijd gecontroleerd voort en mede door goed samenspel kon vrij eenvoudig de regie in eigen handen worden gehouden. Binnen een minuut wisten de Seuters een comfortabele voorsprong op te bouwen dankzij twee doelpunten van Wessel Boersma. Het had de bezoekers niet van de wijs gebracht en zij stelde orde op zaken middels het succesvol uitspelen van twee verkregen overtalsituaties.

In zowel de derde als de laatste periode leken beide teams elkaar weinig terrein prijs te geven. Ondanks het gecontroleerde en rustige spel van beide teams werden er toch nog enkele kansen gecreëerd. Nadat opnieuw Wessel Boersma zijn team op voorsprong had gezet in de derde periode moest ZVS toezien dat in het laatste kwart de bezoekers hun strafworp verzilverden en de wedstrijd uiteindelijk met een gelijkspel af wisten te sluiten. Al met al een goede wedstrijd om op terug te kijken.

Periodestanden:
1e periode: 2-2 (2-2)
2e periode: 2-2 (4-4)
3e periode: 1-0 (5-4)
4e periode: 0-1 (5-5)

Wessel Boersma scoorde alle vijf de doelpunten.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 17 januari 2009. Zij zullen dan spelen tegen Poseidon’56 1. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Fakkel te Ridderkerk en zal aanvangen om 17.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.