Koudekerk 2 - Heren 1: ZVS regiseert eigen winstpartijRobert @ 5 oktober 2008, 12:30
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen Koudekerk 2. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Does te Leiderdorp.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Rob van der Bijl (blessure) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

Met de riante overwinning van vorige week nog in het achterhoofd begon ZVS de wedstrijd vol vertrouwen. In een afwachtende positie om het spel van de thuisploeg af te wachten bleek al snel dat de 's-Gravendelers de wedstrijd konden domineren. Al binnen een halve minuut was het na de eerste aanval raak. Het was Wessel Boersma die de score opende voor zijn team. Kort daarop volgde Patrick van Haarlem twee keer (waarvan één via een manmeer) zijn voorbeeld. Enkele seconden voor het eindsignaal wist de tegenstander middels een manmeer alsnog te scoren. Kort daarvoor was het hen niet gelukt doordat zij een verkregen strafworp niet wisten te verzilveren dankzij een flitsende redding van keeper Martijn Stolk.

Ook in de tweede periode waren het de Seuters die het spel wisten te controleren. Ondanks de vele kansen en manmeer- / manmindersituaties aan beide kanten waarvan slechts een enkele werd benut wisten zij de voorsprong voorzichtig uit te breiden dankzij treffers van opnieuw Wessel Boersma en Patrick van Haarlem.

Halverwege het derde kwart was ZVS door haar wisselspelers heen nadat twee spelers hun derde overtreding hadden begaan en niet meer mee mochten spelen. Het restant van de wedstrijd moesten de overige spelers dan ook voorzichtig met de krachten omgaan. Dit bleek echter niet echt een probleem te zijn voor de formatie van Cees van Helfteren en na de nodige instructies over hoe en wat de resterende tijd uit te spelen was het Daan de Zeeuw die de zesde treffer op zijn naam wist te brengen na het verzilveren van een verkregen strafworp. Hij schoot hem zonder enige twijfel zuiver in de hoek.

In de laatste periode speelden de 's-Gravendelers hun wedstrijd volledig gecontroleerd uit tot het fluitsignaal. Inmiddels vertoonden zij wel enkele tekenen van vermoeidheid maar lieten daardoor geen steken meer vallen. Beide teams kregen enkele kansen, ook middels overtalsituaties maar slaagden er niet meer in om daaruit te scoren. Na het luiden van het eindsignaal kon de overwinning gevierd worden en konden zij met een moe en voldaan gevoel huiswaarts keren.

Periodestanden:
1e periode: 0-3 (0-3)
2e periode: 1-2 (1-5)
3e periode: 1-1 (2-6)
4e periode: 0-0 (2-6)

Patrick van Haarlem was driemaal trefzeker en dus topscoorder. Wessel Boersma scoorde twee keer. Daan de Zeeuw kon één doelpunt op zijn naam zetten.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 11 oktober 2008. Zij zullen dan spelen tegen De Lansingh 1 uit Krimpen aan den IJssel. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 19.00 uur.