Heren 1 - De Vliet (SG) 2: Eerste overwinning ZVS vol overtuigingRobert @ 27 september 2008, 22:12
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen De Vliet (SG) 2 uit Rijswijk. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Rob van der Bijl (blessure) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

Na de nipte nederlaag van vorige week in Gouda stonden de 's-Gravendelers gewoon weer op scherp op zich van hun beste kan te laten zien. Al direct na aanvang van de wedstrijd bleek dat de thuisploeg het sterkere team was en wist met solide spel hier dan ook goed gebruik van te maken. Nog binnen een minuut kreeg ZVS na een zware overtreding in de voorhoede een strafworp toebedeeld maar Wessel Boersma deze niet te verzilveren doordat hij de lat raakte. Niet veel later was het dan toch raak middels een doelpunt van Patrick van Haarlem. Kort nadat de bezoekers het spel hadden hervat waren het de Seuters die in de contra-aanval direct de bal wisten te veroveren en nog geen halve minuut later opnieuw trefzeker waren, dit keer via Dennis Brobbel.

Ook in de tweede periode bleken de Rijswijkers geen partij voor de formatie van Cees van Helfteren. Ook nu weer waren zij heer en meester in het veld en gaven zij hun tegenstander veelal het nakijken. De derde treffer kwam op naam van Robert van Son die van afstand uithaalde en zo de keeper verraste. In korte tijd volgend daarop doelpunten van Dennis Brobbel, Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw. Die laatste treffer was uit een goed uitgespeelde manmeer, iets wat daarvoor niet altijd wilde lukken.

Het derde kwart deed niet onder voor zijn voorgangers. Opnieuw speelden de 's-Gravendelers vol overtuiging en kon de marge op geheel vrij eenvoudige wijze worden vergroot. Dankzij Marco Jonker, Dennis Brobbel en tweemaal Wessel Boersma kon inmiddels het tiende doelpunt worden genoteerd. Mede door een strakke verdediding en alert keeperswerk van Martijn Stolk stond aan het einde van de derde periode nog steeds de befaamde nul op het scorebord bij de tegenpartij.

Kort na aanvang van de laatste periode slaagde De Vliet (SG) 2 er dan toch eindelijk in om door de 's-Gravendeelse verdediging heen te komen. Er was wel een manmeer voor nodig om keeper Martijn Stolk het nakijken te geven. Een bal in de verre hoek was dit keer te ver weg voor hem. Erg veel indruk maakte het niet op ZVS want zij vervolgde haar overtuigende spel en scoorde uiteindelijk nog tweemaal. Het waren Ad Rommelse en op drie seconden voor het eindsignaal Dennis Brobbel die met hun bijdragen uiteindelijk de eindstand wisten te bepalen op twaalf 's-Gravendeelse doelpunten.

Periodestanden:
1e periode: 2-0 (2-0)
2e periode: 4-0 (6-0)
3e periode: 4-0 (10-0)
4e periode: 2-1 (12-1)

Dennis Brobbel was viermaal trefzeker en dus topscoorder. Wessel Boersma en Patrick van Haarlem troffen ieder tweemaal doel. Daan de Zeeuw, Marco Jonker, Robert van Son en Ad Rommelse completeerden hen met ieder één treffer.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 4 oktober 2008. Zij zullen dan spelen tegen Koudekerk 2. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Does te Leiderdorp en zal aanvangen om 19.00 uur.