d'Elft 1 - Heren 1: ZVS stunt bijna in kampioenswedstrijdRobert @ 6 april 2008, 12:49
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun negentiende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen d' Elft 1 uit Delft. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad Kerkpolder te Delft.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon niet beschikken over een compleet team. Daan de Zeeuw (schorsing) en Stefan Kuhlmann (verplichtingen ander team) kondn niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

Een eerder treffen dit seizoen tussen beide teams resulteerde in een nipte overwinning voor d'Elft 1. De wedstrijd stond geheel in het teken van het mogelijke kampioenschap van de thuisploeg. Bij gelijkspel of een overwinning zouden de heren niet meer in te halen zijn door de concurrenten. Het bad zat daarom ook overvol met enthousiaste en luidruchtige supporters.

De 's-Gravendelers startten al direct vanaf het begin met een strakke verdediging waardoor zij het de thuisploeg erg moeilijk maakte om hun spel te kunnen spelen. Een kans voor ZVS om via een manmeer al heel vroeg op voorsprong te kunnen komen kon niet worden afgerond. Uiteindelijk lukte het de Delftenaren om via een manmeer hun eerste doelpunt te scoren. In de slotseconden kregen zij opnieuw een overtalsituatie maar deze werd teniet gedaan door de 's-Gravendeelse defensie.

Ook in de tweede periode bleken beide teams absoluut niet voor elkaar onder te doen. Kort na het startsignaal was het Dennis Brobbel die zijn team op gelijke hoogte wist te brengen. ZVS toonde zich absoluut de betere ploeg maar slaagde er niet in om alle mogelijkheden te verzilveren. Kort nadat d'Elft weer op voorspong was gekomen stelde Wessel Boersma orde op zaken en scoorde.

Het derde kwart deed niet onder voor de voorgaande periodes. Duidelijk was wel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en de spanning bleef om te snijden. Er hing een mogelijke sensatie in de lucht. Beide teams gaven weinig terrein prijs en wisten ombeurten te scoren. De thuisploeg drie keer en ZVS twee keer via Wessel Boersma. Opnieuw werden diverse overtalsituaties aan beide kanten niet goed afgewerkt.

Met nog vijf minuten op de klok en één doelpunt verschil was nog alles mogelijk. Opnieuw kreeg de 's-Gravendeelse formatie in korte tijd twee keer een manmeer in de schoenen geschoven maar het wilde maar niet lukken deze af te maken. Na een zware overtreding kreeg de thuisploeg een strafworp toebedeeld die zij foutloos afrondden. Met nog drie minuten op de klok en een verschil van twee doelpunten liet ZVS zich nog niet uit het veld slaan en had de hoop niet opgegeven. Opnieuw was het Wessel Boersma die trefzeker was en de marge verkleinde tot één. In de laatste minuut kregen de 's-Gravendelers nog een laatste kans om middels een overtalsituatie de stand gelijk te trekken maar dat lukte zoals bij de voorgaande kansen nu ook niet.

De teleurstelling was er uiteindelijk toch wel omdat gezien het aantal kansen er absoluut meer in had gezeten om het kampioensfeestje van de thuisploeg nog even te kunnen versturen. Uiteindelijk ging de thuisploeg alsnog met de champagne en bloemen aan de haal. ZVS kon terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd in ieder geval.

Periodestanden:
1e periode: 1-0 (1-0)
2e periode: 1-2 (2-2)
3e periode: 3-2 (5-4)
4e periode: 1-1 (6-5)

Wessel Boersma was met vier treffers de topscoorder. Dennis Brobbel completeerde hem.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 12 april 2008. Zij zullen dan spelen De Zijl-LGB Vivax (sg) 4 uit Leiden, een ploeg welke één plaats hoger staat. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 20.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.