Alkemade 2 - Heren 1: ZVS stunt tegen ongeslagen koploperRobert @ 12 maart 2006, 11:42
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun zestiende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen Alkemade 2. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Tweesprong te Roelofarensveen.

Op voorhand werd rekening gehouden met een zware wedstrijd vanwege het feit dat Alkemade 2 nog ongeslagen bovenaan de ranglijst staat en ZVS in de onderste regionen bivakkeert. Een eerdere ontmoeting eindigde in een ruime overwinning voor de heren uit Roelofarensveen.

ZVS begon op het gemak aan de wedstrijd en wist op het gemak enkele kansen te creëeren. Het duurde dan ook niet lang voordat zij middels Wessel Boersma het eerste doelpunt wisten te scoren. De thuisploeg liet zich daar echter niet door van de wijs brengen en corrigeerde de stand binnen een minuut. De 's-Gravendelers bleven spelen met hun tegenstanders en het was Patrick van Haarlem die vervolgens zijn team opnieuw op voorsprong wist te brengen.

Ook in de tweede periode deed ZVS wat het moest doen. Ze bleven de rust bewaren in de aanval en ook de verdediging deed zijn werk door het goed dicht te houden achterin. Na de eerste aanval was het al direct weer raak. Rob van der Bijl wist op subtiele wijze de bal achter de keeper te plaatsen en de Seuters wisten dat er uit de wedstrijd was te halen. Binnen een minuut stelde de thuisploeg orde op zaken en slaagde er in om de stand gelijk te trekken. De Seuters knokten zich terug en kreeg loon naar werken. Het was opnieuw Rob van der Bijl die trefzeker was en Peter Mes volgde in de laatste minuut zijn voorbeeld en zo bouwde ZVS middels de genadeklap een comfortabele marge op.

In de derde periode deed Alkemade er alles aan om zich te behoeden van een eventuele nederlaag maar moest er alles aan doen om maar in de buurt te komen van het 's-Gravendeelse doel. Het lukte hen uiteindelijk dit kwart maar één keer om keeper Martijn Stolk te passeren.

In de laatste periode was het alles of niets voor ZVS. Aan beide kanten werd gestreden voor wat men waard was en dit resulteerde in de nodige spannende momenten aan beide kanten. Maar mede door accuraat optreden van de 's-Gravendeelse verdediging en prima keepwerk van Martijn Stolk wisten zij met de soms ietwat rommelige momenten goed om te gaan. Met nog iets meer dan een minuut te gaan was het opnieuw Rob van der Bijl die scoorde en zo zijn team definitief op rozen wist te zetten. Met nog anderhalve minuut te gaan en een comfortabele marge kon het haast niet meer mis gaan. In de laatste minuut was het Robert van Son die scoorde en het zo voor de thuisploeg nog erger wist te maken. Na het luiden van het eindsignaal was de overwinning een feit en leken de jubelstemming en de euforie op die van een kampioenswedstrijd.

Periodestanden:
1e periode: 1-2 (1-2)
2e periode: 2-2 (3-4)
3e periode: 1-1 (4-5)
4e periode: 0-2 (4-7)

Rob van der Bijl was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma, Patrick van Haarlem, Peter Mes en Robert van Son waren ieder éénmaal trefzeker.

Mede door deze overwinning heeft ZVS wederom laten zien in een goede vorm te verkeren en het 'de grote jongens' als zijnde reuzendoder knap lastig te kunnen maken. Tevens zal het team de degradatiezone verder ontlopen.

De eerstvolgende wedstrijd voor de waterpoloheren van ZVS is op zaterdag 18 maart 2006. In zwembad De Wellen te 's-Gravendeel zal dan gespeeld worden tegen Spartaan 2. De wedstrijd zal beginnen om 18.00 uur.

Concurrent ZPB H&L Productions 4 uit Barendrecht heeft ook weten te stunten dit weekend. Lees hier het verslag (met dank aan Sebastien la Rondelle).