ZPB H&L Prod. 4 - Heren 1: ZVS pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatieRobert @ 4 maart 2006, 21:31

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun vijftiende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen ZPB H&L Productions 4. De wedstrijd werd gespeeld in In het Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht.

Beide teams verkeren in de onderste regionen van de competitie hetgeen betekent dat een overwinning voor één van beide teams een belangrijke stap is in de strijd tegen degradatie. Een eerdere ontmoeting eindigde in het voordeel van de Barendrechters.

Doordat de aangestelde scheidsrechters niet aanwezig waren werd door beide teams ingestemd met een vervangende scheidsrechter. ZVS begon gedreven aan de wedstrijd en zette zo in korte tijd al direct te toon voor het verloop van de hele partij. De overtuiging in het spel werd dan ook al snel bekroond met een doelpunt. Nadat een eerste manmeersituatie niet uitgespeeld werd was het bij de tweede wel raak. Het was Rob van der Bijl die tekende voor de eerste treffer. Deze goal had de Barendrechters wakker geschud want nog geen halve minuut later tekenden zij al weer voor de gelijkmaker.

De tweede periode verliep net als de eerste. ZVS speelde overtuigend en creëerde diverse kansen. Zij hoefden er niet altijd veel moeite voor te doen want de thuisploeg toonde niet voldoende initiatief waardoor ZVS haar eigen spel kon spelen. Door heel goed verdedigingswerk wisten zij enkele Barendrechtse aanvallen te stoppen en uit de counter te scoren. Middels Bas Bogaert werd de tweede treffer gescoord en zo bracht hij zijn team weer op voorsprong.

Het derde kwart begon goed voor de Seuters. Het was al direct de eerste aanval die succes opleverde. Het was Robert van Son die vriend en vijand verraste door hard van afstand te schieten en zo tekende voor de derde 's-Gravendeelse treffer. Daarna verliep het wat rommeliger door enkele vage beslissingen van de scheidsrechter. Er ontstonden enkele spelsituaties waarbij het voor beide teams niet helemaal duidelijk was wat de scheidsrechter bedoelde met zijn beslissingen. Desondanks bleef ZVS er rustig onder en slaagden Wessel Boersma en Bas Bogaert er in om binnen een minuut de score verder uit te breiden.

De beslissingen van de scheidsrechter waren in de laatste periode niet veel beter dan die van de vorige. Opnieuw lukte het de ZVS'ers om een manmeersituatie goed uit te spelen. Dat was iets waar men soms nog wel eens moeite mee heeft. Rob van der Bijl tekende voor het zesde doelpunt en de heren dachten op rozen te zitten. Door slordig spel kregen de 's-Gravendelers het nog even benauwd want in korte tijd zagen zij de thuisploeg met rasse schreden naderen. Binnen drie minuten waren zij maar liefst driemaal trefzeker. Uiteindelijk hield ZVS het hoofd boven water en mede door de treffer van Patrick van Haarlem in de laatste minuut kon de zege niet meer uit handen worden gegeven.

Periodestanden:
1e periode: 1-1 (1-1)
2e periode: 0-1 (1-2)
3e periode: 0-3 (1-5)
4e periode: 3-2 (4-7)

Rob van der Bijl en Bas Bogaert waren beiden met twee doelpunten de topscoorders van de wedstrijd. Robert van Son, Wessel Boersma en Patrick van Haarlem waren ieder éénmaal trefzeker.

Mede door deze overwinning is ZVS wederom een plaats gestegen en kan nu mede door de resultaten van de andere teams wellicht nog een plaats opschuiven naar boven.

De eerstvolgende wedstrijd voor de waterpoloheren van ZVS is op zaterdag 11 maart 2006. In zwembad De Tweesprong te Roelofarensveen zal dan gespeeld worden tegen de ongeslagen koploper Alkemade 2. De wedstrijd zal beginnen om 21.10 uur.