De Zijl (SG) 4 - Heren 1: ZVS redt het weer net nietRobert @ 2 december 2007, 13:04
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun negende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen De Zijl (SG) 4. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Zijl te Leiden.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen Marco Jonker was niet van de partij. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

ZVS kende een voortvarende start tegen de Leidse heren uit de middenmoot van de competitie. Na enkele gestrande pogingen lukte het Patrick van Haarlem te tekenen voor de eerste 's-Gravendeelse treffer.

In het tweede kwart toonde de thuisploeg zich de sterkste in het veld en wist te profiteren van enkele zwakke momenten aan 's-Gravendeelse kant. Binnen korte tijd wisten zij tot drie keer toe te scoren en zo de achterstand om te zetten naar een comfortabele voorsprong. De Seuters hadden weinig in te brengen deze periode. Zelfs een manmeer kon niet worden benut.

Ook in de derde periode was het de thuisploeg die de meeste kansen in de schoot kreeg geworden maar de drie overtalsituaties wisten zij allen niet te benutten dankzij het goede verdedigingswerk van de 's-Gravendeelse achterhoede. Uit de counter van de laatste manminder voor ZVS was het Patrick van Haarlem die met zijn tweede treffer het team weer terug in de wedstrijd bracht.

Doel voor de Seuters met het resterende deel van de wedstrijd voor de boeg was om geen fouten te maken en te proberen om er het maximale uit halen. Al snel moest opnieuw een tegentreffer moest worden geïncasseerd waardoor de marge weer vergroot werd tot twee. In een rommelige situatie was 't vervolgens Robert van Son die doeltreffend was met zijn doelpunt de marge wederom verkleinde. Alles lag nog open met ruim twee minuten op de klok. Echter binnen een halve minuut viel het doek voor ZVS doordat de thuisploeg twee keer wist te scoren en zo de genadeklap uitdeelde welke de 's-Gravendelers niet meer te boven kwamen.

Periodestanden:
1e periode: 0-1 (0-1)
2e periode: 3-0 (3-1)
3e periode: 0-1 (3-2)
4e periode: 3-1 (6-3)

Patrick van Haarlem was met twee doelpunten de topscoorder. Robert van Son completeerde hem met zijn ene treffer.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zondag 9 december 2007. Zij zullen dan spelen tegen De Vliet (SG) 1 uit Rijswijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad Forum Kwadraat te Voorburg en zal aanvangen om 14.55 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.