Wiekslag 2 - Heren 1: ZVS sluit seizoen af met gelijkspelRobert @ 29 april 2007, 11:33
'S-GRAVENDEEL De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun tweeentwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen Wiekslag 2 uit Alblasserdam. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Hooght te Papendrecht. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-1 overwinning voor de Seuters.

Aanvoerder Patrick van Haarlem kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen Stefan Kuhlmann (verplichtingen ander team), Peter Mes (rugblessure) en Serge Admiraal konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers.

De eerste periode kende een moeizame start voor ZVS in een vol afgeladen zwembad. Het duurde dan ook meer dan twee minuten voordat de eerste goal van de wedstrijd viel. Na een zware overtreding in de 's-Gravendeelse voorhoede kreeg ZVS een strafworp toebedeeld. Deze werd succesvol ingeschoten door Robert van Son en hij tekende hiermee voor de openingstreffer. Nog in diezelfde minuut was het de thuisploeg die via een manmeer de stand weer gelijk wist te trekken. In het laatste deel van de wedstrijd kregen beide teams diverse overtalsituaties maar wisten deze niet af te ronden.

In het tweede kwart kwam de thuisploeg na een goed opgezette aanval voor het eerst op voorsprong. Lang konden zei er niet van genieten want nog geen halve minuut later wist Wessel Boersma een strafworp te verzilveren en zijn team weer op gelijke hoogte te brengen. Uit dit doelpunt wist ZVS de kracht te vinden en Wessel Boersma scoorde kort daarop nogmaals. Een discutabele beslissing van de ene scheidsrechter vlak voor het einde leverde een speler van ZVS een uitsluiting voor de rest van de wedstrijd op. Echter door een nieuwe regelgeving dit seizoen mag er in zo'n geval na vier minuten een vervangende speler terug het veld in. Dit had voor de laatse paar seconden geen effect meer op het scoreverloop.

Gedurende het grootste deel van de derde periode moest ZVS het met een manminder doen. Door de verdediging goed dicht te gooien wisten de Seuters het de heren van Wiekslag het lastig te maken. Echter konden zij niet voorkomen dat er drie doelpunten gescoord werden. Wessel Boersma beperkte de schade door in deze periode waarin ZVS over minder spelers beschikte toch nog tot scoren te komen. In de laatste minuut kon ZVS weer met een compleet team spelen.

Met nog één periode te gaan was het 'alles of niets' voor de 's-Gravendelers. Het was Daan de Zeeuw die met zijn treffer de stand gelijk wist te trekken. Daarna volgden diverse uitsluitingen aan beide kanten maar daar kon niet uit worden gescoord. In het slotakkoord was opnieuw Daan de Zeeuw trefzeker en zette zo zijn ploeg wederom op voorsprong. Met een eventuele overwinning in het vooruitzicht voor ZVS slaagde de thuisploeg er toch nog in om een puntje af te snoepen van de Seuters. Er had uiteindelijk meer ingezeten dan het gelijkspel van vandaag.

Periodestanden:
1e periode: 1-1 (1-1)
2e periode: 1-2 (2-3)
3e periode: 3-1 (5-4)
4e periode: 1-2 (6-6)

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Daan de Zeeuw scoorde twee keer. Robert van Son trof éénmaal het doel.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Door dit resultaat zijn ze geëindigd op een keurige zevende plaats in deze klasse en zullen ze volgend jaar ook weer op dit niveau actief zijn.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.

Robert van Son

ZVS 's-Gravendeel
 :06-10214859

HIERONDER HET ARTIKEL ZOALS IK DAT VAN MAARTEN TUIJTEL (#9 / WIEKSLAG 2) HEB GEHAD. LEUK OM HET VERSLAG 'VAN DE ANDERE KANT' TE LEZEN.

Heren 2 verliest laatste competitieduel niet

De laatste wedstrijd van het seizoen was voor heren 2 tegen ZVS 1. Er stond niets meer op het spel, behalve de eer. Eerder het seizoen waren de heren van ZVS al te sterk voor Wiekslag, terwijl de ploegen toch steeds weer aan elkaar gewaagd zijn.

In de eerste periode hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Eerst was het ZVS dat wist te scoren, daarna maakte Arco Tempelaar er via een intikbal 1-1 van. De tweede periode ging eveneens gelijk op. Gertjan ter Borg rondde een aanval prachtig af met een achterwaartse worp die achter de keeper in het net verdween. Bij een manminder voor de thuisclub kwam de bal ongelukkig op het hoofd van Raymond Visser, die er was uitgestuurd. De strafworp die hiervoor werd gegeven werd benut door de gasten. Hierna kon de blauwe ploeg zelfs op voorsprong komen, door de stand op 2-3 te zetten. Helemaal aan het einde van de tweede periode maakte een speler van ZVS een slaande beweging naar iemand van Wiekslag. De scheidsrechter zag het en stuurde de man er met een umv4 uit. Dat betekende dat heren 2 gedurende de derde periode een man meer in het water had liggen, zoals zo vaak eerder dit seizoen. Frank van der Giessen wist deze manmeers goed te benutten. hij scoorde twee keer vanaf de paal. Door een verdedigende fout kon ook de midvoor van ZVS nog een keer scoren. Het geluk was niet aan de zijde van Wiekslag met de manmeers. Maar al te vaak kwam de bal niet goed aan, of werd er te onrustig geschoten. Raymond Visser zorgde er nog wel voor dat de derde periode met een voorsprong werd afgesloten. Vanaf de zijkant van het zwembad verdween de bal onder de armen van de keeper. Het was nu 5-4 voor Wiekslag. Hierna waren de beste kansen voor ZVS. Het scoorde twee keer, zodat er nu weer een achterstand voor Wiekslag op het scorebord stond. Gertjan ter Borg maakte met zijn tweede van de wedstrijd de stand weer gelijk. De tijd was hierna voor beide ploegen te kort om nog een doelpunt te scoren. Wel kreeg ZVS nog een manmeer in de laatste tien seconden, maar wist hieruit gelukkig niet te scoren.

Periodestanden:           1-1      2-3      5-4      6-6
Doelpuntenmakers:      Frank van der Giessen en Gertjan ter Borg: 2x