Heren 1 - De Vliet (SG) 1: ZVS houdt het spannend tot het eindRobert @ 22 april 2007, 17:05
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun eenentwintigste en tevens voorlaatste wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen De Vlieg (SG) 1 uit Rijswijk. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een ruime 12-2 nederlaag voor de Seuters.

Aanvoerder Patrick van Haarlem kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen Stefan Kuhlmann (verplichtingen ander team), Peter Mes (rugblessure), Daan de Zeeuw (vakantie) en Serge Admiraal konden niet van de partij zijn. Wouter van Son was ingezet als extra ondersteuning. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers.

ZVS begon gedreven aan de wedstrijd en liet vanaf het begin al direct zien de betere ploeg te zijn. Ondanks dat beide teams op de ranglijst min of meer gelijk staan (ZVS vijfde en De Vliet (SG) 1 zesde) nam de thuisploeg het initiatief. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Binnen korte tijd stond er een comfortabele voorsprong op het scorebord. Nadat Rob van der Bijl de score had geopend volgde nog geen halve minuut later Wessel Boersma zijn voorbeeld. In diezelfde minuut nog na de eerste treffer tekende Robert van Son voor het derde doelpunt van de wedstrijd. Uit een verkregen manmeer was het Ad Rommelse die deze succesvol wist af te ronden. In de laatste minuut wisten de gasten mede door enkele foutjes door de ’s-Gravendeelse defensie te breken en twee keer keeper Martijn Stolk te passeren.

In de tweede periode leek het of ZVS het spoor helemaal bijster was. Van het overtuigende spel tijdens de eerste periode was in de tweede periode maar weinig terug te vinden. De comfortabele voorsprong werd in korte tijd verspeeld en tegen voor het eerst in de wedstrijd kwamen de ’s-Gravendelers op achterstand. In de laatste minuut slaagden zij er nog wel in een rol van betekenis te spelen. Het was Robert van Son die met een verrassend afstandsschot zijn team weer op gelijke hoogte wist te brengen. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Erg lang kon men er niet van genieten want twaalf seconden later scoorden de bezoekers opnieuw.

Gedurende het derde kwart hervonden de Seuters zich. Ondanks dat de gasten opnieuw trefzeker waren en zo de marge wisten te vergroten slaagde ZVS er toch in de achterstand om te zetten in een voorsprong. Binnen korte tijd waren Bas Bogaert, Wessel Boersma en Patrick van Haarlem doeltreffend. De Rijswijkers hadden het nog niet opgegeven en slaagden er in om op gelijke hoogte te komen.

In de laatste periode werd alles op alles gezet om het beste te halen uit deze wedstrijd. Er was ten slotte nog niets beslist. Middels een manmeer lukte het de bezoekers om op voorsprong te komen maar nog geen tien seconden later lukte het Wessel Boersma middels het intikken van de bal om de stand opnieuw gelijk te trekken. Kort daarna kwam ZVS opnieuw op achterstand maar dankzij goed samenspel en vechtlust wist Rob van der Bijl negen seconden later de gelijkmakende tiende treffer te maken. Na het luiden van het eindsignaal konden beide teams terugkijken op een zeer goed verlopen en spannende wedstrijd.

Periodestanden:
1e periode: 4-2 (4-2)
2e periode: 1-4 (5-6)
3e periode: 3-2 (8-8 )
4e periode: 2-2 (10-10)

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son en Rob van der Bijl scoorden ieder twee keer. Patrick van Haarlem, Ad Rommelse en Bas Bogaert troffen ieder éénmaal het doel.

De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 28 april 2007. Zij zullen dan spelen tegen Wiekslag 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Hooght te Papendrecht en zal beginnen om 20.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.