Widex GZC/Donk 5 - Heren 1: ZVS toont zich ware reuzendoderRobert @ 1 april 2007, 11:26
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun negentiende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen Widex/GZC Donk 5. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Tobbe te Gouda. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde nog in een klinkende 8-4 overwinning voor de Gouwenaren.

Aanvoerder Patrick van Haarlem kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen Stefan Kuhlmann (verplichtingen ander team), Peter Mes (rugblessure) en Marco Jonker konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers.

Na de goede wedstrijd van vorige week, met gelijkspel tegen de nummer twee, stond er voor vandaag weer een zware wedstrijd op tegen de nummer drie uit de competitie. Al direct vanaf het begin nam ZVS het heft in eigen handen hetgeen resulteerde in een eerste treffer na nog geen minuut te hebben gespeeld. Het was Bas Bogaert die na enkele keren de keeper op zijn pad te hebben gevonden hem toch wist te passeren en zo tekende voor de openingstreffer. Nog geen minuut later was het weer raak. Robert van Son verraste vriend en vijand door hard uit te halen van afstand tekende met zijn doelpunt voor de tweede treffer van de wedstrijd. In het slotaccoord toonde de thuisploeg zich van zijn betere kant en wist in korte tijd de stand weer gelijk te trekken.

In de tweede periode gingen de 's-Gravendelers opnieuw gedreven van start. Het was de enige manier om het eigen spel te kunnen spelen. Dennis Brobbel bracht na de eerste aanval zijn team weer op voorsprong met zijn doelpunt. Kort daarop volgde Patrick van Haarlem zijn voorbeeld en vergrootte de marge weer tot twee doelpunten. De thuisploeg was niet geheel onder de indruk en wist door de 's-Gravendeelse defentie heen te komen en zo de sterk keepende Martijn Stolk te passeren. Kort voor tijd was het Serge Admiraal die trefzeker was en zo zijn team weer iets meer lucht gaf.

In het derde kwart leken ZVS de genadeklap uit te delen. Daan de Zeeuw maakte het zesde doelpunt uit een verkregen manmeer. Met een comfortabele marge van drie doelpunten kon het haast niet meer verkeerd gaan. ZVS deed wat het moest doen en hield het hoofd boven water en deed er alles aan om de voorsprong niet uit handen te geven. Er volgde nog wel een tegentreffer maar dat bracht ZVS niet van de wijs.

Doel voor de laatste periode was om geen onnodige fouten meer te maken en de aanval zorgvuldig uit te spelen om een overwinning in eigen hand te houden. Het zag er even gevaarlijk uit toen binnen korte tijd twee 's-Gravendeelse spelers voor korte duur naar de kant moesten maar ZVS wist deze dubbele manminder goed te doorstaan door adequaat optreden van haar keeper. Nog geen minuut daarna was het alsnog raak voor de thuisploeg en verkleinden zij met hun treffer de marge en was alles weer mogelijk. Opnieuw kregen de Gouwenaren de mogelijkheid te scoren na twee verkregen manmeersituaties maar wisten hier niet uit te scoren door 't goede verdedigingswerk van de Seuters. Na een zware overtreding twee minuten voor tijd kon middels een verkregen strafworp de genadeslag worden uitgedeeld. Wessel Boersma maakte geen fout en tekende voor de zevende treffer. Door het tempo enigszins uit de wedstrijd te halen kon ZVS de resterende tijd uitspelen. Makkelijk ging het niet want de thuisploeg rook haar kansen maar verder dan één treffer wisten zij niet te komen. In de laatste minuut was het een kwestie van de bal rustig rondspelen en na het luiden van het eindsignaal was de overwinning een feit. ZVS heeft opnieuw bewezen haar plaats in de bovenste helft van de competitie te hebben verdiend met dit resultaat en ook de andere wedstrijden tegen de toppers.

Periodestanden:
1e periode: 2-2 (2-2)
2e periode: 1-3 (3-5)
3e periode: 1-1 (4-6)
4e periode: 2-1 (6-7)

Bas Bogaert, Robert van Son, Dennis Brobbel, Patrick van Haarlem, Serge Admiraal, Daan de Zeeuw en Wessel Boersma waren ieder eenmaal trefzeker.

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 14 april 2007. Zij zullen dan spelen tegen LZ 1886 4. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Vijf Meibad te Leiden en zal beginnen om 18.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.

Robert van Son

ZVS 's-Gravendeel
 :06-10214859

Klik op de foto voor een vergroting van de wedstrijdkalender van de thuisploeg. Let op het detail.