Nieuws

Dames 1 - ZDHC 1: ZVS niet opgewassen tegen Haagse toppersRobert @ 10 maart 2007, 22:18
De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun zestiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse van het District aantreden tegen ZDHC 1 uit Den Haag. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerdster Marion Groenewoud kon beschikken over een gehavend team. Nicole Bezemer, Marjolijn Weemhof en Suzanne Verdonk konden niet van de partij zijn.

Alvorens het startsignaal zou klinken werd er even stilgestaan bij een sterfgeval binnen de KNZB-organisatie.

Direct nadat de wedstrijd was begonnen wisten de Haagse dames de bal te veroveren en de eerste aanval goed uit te spelen. Dit resulteerde in de eerste treffer al direct na dertien seconden. ZVS raakte er echter niet door van de wijs en bracht binnen dertig seconden na het startsignaal de stand weer op gelijke hoogte. Het was Annelies van Roon die middels een manmeer haar team weer op gelijke hoogte wist te brengen. In de daaropvolgende minuten waren er diverse kansen voor beide teams maar daar werd slordig mee omgegaan. Uiteindelijk lukte het de gasten om in de laatste minuut opnieuw keepster Geertje Boersma te passeren.

Gedurende de tweede periode toonden de bezoeksters waarom zij op de tweede plaats staan in de competitie. Ze maakten gebruik van de 's-Gravendeelse slordigheden (o.a. het niet benutten van een manmeer) en wisten geheel eenvoudig vijf keer tot scoren te komen. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.

Doel voor de Seuters gedurende het derde kwart was om de achterstand niet nog meer op te laten lopen. Het lukte hen dan ook om tot drie keer te scoren. Op naam van Marion Groenewoud (2x) en Marjolein Mes konden de 's-Gravendeelse treffers worden genoteerd. Veel schoot ZVS er niet mee op want ook de Haagse formatie was driemaal trefzeker.

De laatste periode was voor de thuisploeg een kwestie van 'zien waar het schip strandt'. Veel viel er niet meer in te brengen en na enkele mislukte pogingen moesten zij opnieuw drie tegentreffers incasseren. Een zware nederlaag was na het luiden van het eindsignaal niet meer dan een feit. De cijfers logen er niet om.

Periodestanden:
1e periode: 1-2 (1-2)
2e periode: 0-5 (1-7)
3e periode: 3-3 (4-10)
4e periode: 0-3 (4-13)

Marion Groenewoud was met haar twee treffers de topscoorder van de wedstrijd. Annelies van Roon en Marjolein Mes scoorden ieder éénmaal.

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 17 maart 2007. Zij zullen dan spelen tegen Westland Dijkglas 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad Vreeloo te De Lier en zal beginnen om 18.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.