Nieuws

ZVS DG1 - MNC Dordrecht DG2: ZVS/Poseidon ’56 stunt in spannende return tegen ongeslagen koploperrobert @ 25 januari 2023, 14:47

'S-GRAVENDEEL - Nog zonder puntverlies was het team van MNC Dordrecht DG2 afgelopen zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen de jeugd van ZVS en Poseidon ’56 in zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel. Tien wedstrijden hadden de koploper evenzoveel overwinningen opgeleverd. Afgelopen zaterdag kwam een einde aan die zegetocht. De ploeg van ZVS/Poseidon ’56 kwam in de vierde periode goed terug en snoepte met 7-7 de Dordtse kampioenskandidaat twee punten af. En dat hadden er ook zomaar drie kunnen zijn!

In Dordrecht had de ploeg van ZVS/Poseidon ’56 al laten zien goed mee te kunnen met deze tegenstander. Daar mondde de wedstrijd nog uit voor een nederlaag voor het team (12-4). In deze wedstrijd liet de thuisploeg zien niet de mindere te hoeven zijn van de koploper. Na drie minuten kwamen zij zelfs op voorsprong via Sanna Flanderhijn en nadat MNC Dordrecht met twee doelpunten de stand weer had omgedraaid, lukte het in de slotfase van het eerste kwart toch zomaar weer op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Jelle van Antwerpen.

In de tweede periode leek het voor MNC Dordrecht toch alweer een wedstrijd zoals ze velen te worden. Van 2-2 liep de ploeg uit naar 2-4. ZVS/Poseidon ’56 kwam via Jelle van Antwerpen toch weer terug tot 3-4 alvorens de tegenstander voor de vijfde maal te zien scoren.

Met een snel doelpunt voor de bezoekers leek het toch fout te gaan voor het gecombineerde jeugdteam. Maar daarna stokte de aanvalsmachine van MNC Dordrecht en bleef de thuisploeg verdedigend overeind. Aan het einde van de derde periode werd de schade van het tegendoelpunt zelfs hersteld door Floort Buskop en kon de laatste periode met een schamele 4-6 achterstand begonnen worden.

ZVS/Poseidon ’56 rechtte de rug en zette de achtervolging in. Het eerste doelpunt van Floort Buskop na anderhalve minuut leverde nog een snel Dordts antwoord op. Maar van 5-7 kwam de thuisploeg daarna sterk terug tot 7-7 dankzij doelpunten van Jelle van Antwerpen en Lynn Schoester. Inmiddels restten er nog maar eenentwintig seconden op de klok. In het restant van de tijd was de beste kans ook nog eens voor de thuisploeg dat dicht bij de 8-7 was, maar het schot van Floort Buskop strandde enkele seconden voor tijd. Wat als de wedstrijd nou iets langer had geduurd? Beide teams deelden uiteindelijk de punten, maar oh, wat was het spannend!

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen (3x), Floort Buskop (2x), Sanne Flanderhijn en Lynn Schoester (ieder 1x)