ZZ&PC De Devel DG1 - ZVS DG1 (14/01/2023): ZVS/Poseidon ’56 afgetroefd in Zwijndrechtrobert @ 18 januari 2023, 14:39

ZWIJNDRECHT - Aan het begin van het seizoen hadden de kinderen van ZVS en Poseidon ’56 nog op de valreep weten te winnen van het team van De Devel. Afgelopen zaterdag zat die prestatie er in de verste verte niet in. In het nieuwe Zwijndrechtse zwembad werd de ploeg van ZVS/Poseidon ’56 afgetroefd door de leeftijdgenoten met 15-2.

De Devel wilde deze wedstrijd erg graag winnen en dat leverde voor de uitploeg al een snelle achterstand op. Een minuut later bood een strafworp uitkomst om weer op gelijke hoogte te komen. Na deze gelijkmaker ging het hard. De Devel stoomde in een keer door naar een 4-1 voorsprong. In de laatste twee minuten wist ZVS/Poseidon ’56 de thuisploeg weer goed af te stoppen.

De eerste periode was pas een voorbode van de tweede periode. De Devel wist het net prima te vinden en in korte tijd was de voorsprong door de thuisploeg opgeschroefd tot 8-1 halverwege de periode. Daarna bedaarde de thuisploeg ietwat en viel vlak voor het einde van de periode pas het negende doelpunt voor de thuisploeg.

ZVS/Poseidon ’56 leek wat meer grip te krijgen op de tegenstander en daardoor werd de schade in de derde periode beperkt. In de eerste minuten scoorde de thuisploeg nog tweemaal, maar daarna werd het weer stil. Helemaal aan het einde van de periode kon de combinatieploeg van ZVS en Poseidon ’56 nog iets terugdoen: 11-2.

De wedstrijd was inmiddels gespeeld, maar toch deed De Devel in de vierde periode deed nog zijn uiterste best om de voorsprong verder uit te bouwen hetgeen pas in de laatste minuten lukte. De thuisploeg liep nog uit naar 15-2 waarmee de D-jeugd van ZVS/Poseidon ’56 een stevige nederlaag kreeg te verwerken.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen (2x)