MNC Dordrecht DG2 - ZVS DG1 (17/12/2022): ZVS/Poseidon ’56 buigt voor ongeslagen koploperrobert @ 21 december 2022, 16:49

DORDRECHT - Nog niemand had dit seizoen weten te winnen van de DG2-jeugd van MNC Dordrecht. Afgelopen zaterdag mochten de kinderen van ZVS en Poseidon ’56 een poging wagen. Het werd echter al snel duidelijk dat de ongeslagen status van de Dordtse ploeg niet in gevaar kwam. In de laatste periode wist ZVS/Poseidon ’56 dan toch nog een visitekaartje af te geven door de keeper van de thuisploeg driemaal te passeren, waardoor het verschil na de nederlaag met 12-4 beperkt bleef tot acht treffers.

Het publiek was er nog nauwelijks goed voor gaan zitten of de thuisploeg leidde al met 3-0 in de eerste periode. Verder liet de ploeg van ZVS en Poseidon ’56 het even niet komen en twee minuten lang bleef de poort gesloten. Nadat MNC Dordrecht uiteindelijk toch op 4-0 was gekomen, konden de kinderen uit ’s-Gravendeel en Ridderkerk een puntje terugkomen, maar dat plezier was van korte duur, want direct in het vervolg kwam MNC Dordrecht alweer op 5-1.

In de tweede periode was de verdediging van ZVS/Poseidon ’56 prima op orde. Waar MNC Dordrecht in de eerste periode al vijf doel punten liet noteren, bleef de teller in het tweede bedrijf steken op slechts één doelpunt. Het gaf goede hoop voor een goed vervolg.

Helaas herpakte MNC Dordrecht zich in de derde periode en gelijkmatig over de tijd verdeeld wist de thuisploeg in dit kwart de verdediging van ZVS/Poseidon ’56 tot viermaal toe te passeren, ondanks dat de combinatieploeg toch goed verdedigend werk liet zien. De schade was nu opgelopen in de dubbele cijfers tot 10-1. Maar in de vierde periode kwam het herstel.

Na iets meer da n een minuut spelen kroop de uitploeg met het tweede doelpunt weer een puntje dichterbij. Nadat MNC Dordrecht ook nog een keer had weten te scoren, duurde het tot de laatste minuut voor het vuurwerk begon. Opnieuw wist ZVS/Poseidon ’56 met een treffer MNC Dordrecht te naderen. Nadat MNC Dordrecht niet veel later opnieuw het net had weten te vinden, was het slotwoord aan de uitploeg die in de slotfase met een vierde doelpunt de eindstand op 12-4 bracht.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen (3x) en Floort Buskop (1x)

De volgende wedstrijd is tegen ZZ&PC De Devel DG1 op zaterdag 14 januari 2023 in zwembad De Hoge Devel te Zwijndrecht en begint om 14:55 uur.