ZVS DG1 - SCOMZeehondDuck DG2 (10/12/2022): ZVS/Poseidon ’56 kan Rotterdammers nu wel verslaanrobert @ 14 december 2022, 14:34

'S-GRAVENDEEL - De D-jeugd begon deze competitie in Hoogvliet met een nipte 5-4 nederlaag in een spannende wedstrijd tegen SG SCOMZeehondDuck DG2. Afgelopen zaterdag troffen de twee ploegen elkaar weer. Ditmaal nam de combinatieploeg van ZVS en Poseidon ’56 in zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel het voortouw. Het leek een hele ruime overwinning te worden, maar de bezoekers krabbelden in de vierde periode toch nog terug, waardoor de laatste minuut alsnog heel spannend werd, maar wel in het voordeel van de thuisploeg uitviel.

De thuisploeg had het voornemen om de wedstrijd niet zo spannend te maken als in het eerdere treffen tussen de twee ploegen. ZVS/Poseidon ’56 begon goed aan de wedstrijd en leidde na de eerste minuten met 2-0. Nu wilde SG SCOMZeehondDuck natuurlijk ook niet over zich heen laten lopen en klampte aan bij de thuisploeg. Na de eerste vijf minuten was het 3-2 en had de wedstrijd toch weer alles in zich om spannend te worden.

Vroeg in de tweede periode kon ZVS/Poseidon ’56 via een strafworp de marge toch weer verdubbelen en dat leek een tegenvaller te zijn voor de bezoekers die, na een aantal mooie combinaties en aanvallen van de thuisploeg vervolgens in minder dan geen tijd tegen een 6-2 achterstand aanhikten. Daarna werd het voor beide ploegen lastig om de keeper van de tegenstander te passeren. En dat gebeurde dan ook niet meer.

De boog kan niet altijd de volle 20 minuten gespannen staan en de derde periode leverde dan ook minder vuurwerk op dan de eerste twee bedrijven. Na een paar mooie verdedigende acties kon de thuisploeg uitbreken en voor 7-2 zorgen. Pas diep in de derde periode had SG SCOMZeehondDuck daar een antwoord op met de 7-3.

Wie nu dacht dat ZVS/Poseidon ’56 de wedstrijd kon uitspelen had niet gerekend op de taaiheid van de bezoekers die in de vierde periode nog een keer probeerde om de wedstrijd in hun voordeel te doen laten kantelen. Van 7-3 kwam de uitploeg terug tot 7-6 aan het einde van de wedstrijd. De combinatieploeg van ZVS en Poseidon ’56 kon in de laatste seconde nog een keer uithalen en met de 8-6 de overwinning veilig stellen.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen (3x), Floort Buskop (2x), Simone Brobbel, Mats Groenendijk en Jens Kooy (ieder 1x)

Kroondoelpunt
Poseidon ’56 houdt een overzicht bij van alle doelpuntenmakers en kijken bij bijzondere aantallen dan steeds wie de gelukkig op zo’n moment is waarbij hij/zij een eervolle vermelding krijgt. Het 400e doelpunt hing al even in de lucht maar viel het afgelopen weekend. De gelukkige maker was Jelle van Antwerpen die vanuit een strafworp zijn team, de DG1, op een 4-2 voorsprong bracht tegen SG SCOMZeehondDuck. Jelle, van harte gefeliciteerd!

De volgende wedstrijd is tegen MNC Dordrecht DG2 op zaterdag 17 december 2022 in zwembad Sportboulevard te Dordrecht en begint om 17:00 uur.