SVH DG2 - ZVS DG1 (19/11/2022): ZVS/Poseidon ’56 schudt ook SVH DG2 van zich afrobert @ 23 november 2022, 20:40

ROTTERDAM - Anderhalve maand geleden waren de kinderen van de D-jeugd al te gast in De Wilgenring te Rotterdam om het op te nemen tegen het derde DG-team van SVH, deze zaterdag stond er opnieuw een bezoek op het programma en ditmaal was de tegenstander het DG2-team. De kinderen van ZVS en Poseidon ’56 lieten zich niet van de wijs brengen door de sterk fysiek spelende thuisploeg en wisten met een 3-9 overwinning ook deze tegenstander van zich af te schudden.

Het weerzien met De Wilgenring begon goed voor de combinatieploeg van ZVS en Poseidon ’56. In de eerste halve periode bouwde de ploeg aan een solide 0-3 voorsprong. Pas daarna wist de thuisploeg met één treffer iets terug te doen. Verder bleef het van SVH-zijde stil. Alleen de bezoekende ploeg wist in de slotfase van de periode nog eenmaal te scoren.

Van doelpunten viel in de tweede periode minder te genieten. Vocaal en fysiek liet de thuisploeg zich voldoende gelden, maar scorend lieten de Rotterdamse kinderen maar een enkele keer van zich horen. De uitploeg kwam niet aan scoren toe in dit kwart, maar de voorsprong kwam niet in gevaar.

En was de voorsprong al in het geding gekomen, dan bood de derde periode uitkomst. ZVS/Poseidon ’56 had weer voldoende overwicht in het bad om deze voorsprong verder uit te bouwen. Na ruim anderhalve minuut viel de eerste treffer gevolgd door nog twee doelpunten in een tijdsspanne van een minuut. De kinderen van de combinatieploeg lieten zich in elk geval niet van de wijs brengen door het overmatig fysieke spel van de thuisploeg en wisten in de slotfase nog een achtste doelpunt toe te voegen.

Nadat de stand vroeg in de laatste periode op 2-9 was gebracht, bleek de wedstrijd gespeeld. SVH probeerde het nog wel en kwam zelfs nog op 3-9, maar daarna viel de productie aan beide zijden stil en mocht ZVS/Poseidon ’56 na 20 minuten bikkelen de volgende overwinning laten noteren.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen en Floort Buskop (ieder 3x), Simone Brobbel (2x) en Jens Kooy (1x)

De volgende wedstrijd is tegen SVH DG2 op zaterdag 10 december 2022 in Zwembad de Wellen te 's-Gravendeel en begint om 17:00 uur.