Nieuws

SCOMZeehondDuck DG2 - Pupillen DG1 (17/09/2022): ZVS/Poseidon '56 trekt net aan kortste eindrobert @ 21 september 2022, 20:20

HOOGVLIET - Helaas kan Poseidon ’56 dit jaar niet op eigen kracht een D-jeugdploeg op de been brengen, maar gelukkig mochten onze kinderen aansluiten bij het DG-team van ZVS, waardoor ze toch nog leuke wedstrijdjes kunnen spelen. En de eerste wedstrijd in Hoogvliet was al direct een hele leuke wedstrijd. Tegenstander SG SCOMZeehondDuck en de combinatieploeg van ZVS en Poseidon ’56 wisten elkaar prima in evenwicht te houden. De thuisploeg ging er uiteindelijk wel met de volle buit vandoor.

Het werd al snel duidelijk dat de twee ploegen weinig voor elkaar onder deden en dat maakte de doelpunten schaars in de beginfase. Precies halverwege de eerste periode kreeg ZVS/Poseidon ’56 een strafworp toegekend. Van daaruit konden de bezoekers voor een voorsprong zorgen. Deze voorsprong hield het gehele restant van de eerste periode stand.

De kinderen van SG SCOMZeehondDuck hadden waarschijnlijk een inspirerende peptalk gehad, want de tweede periode was nauwelijks begonnen of de thuisploeg had de gelijkmaker al op het scorebord staan. Een minuut later werd het zelfs 2-1 voor SG SCOMZeehondDuck. De kinderen uit ’s Gravendeel en Ridderkerk wisten zelf in deze periode niet tot scoren te komen, maar konden de thuisploeg zich verder ook goed van het lijf houden.

In de derde periode kan het verhaal precies in spiegelbeeld worden verteld. Ditmaal had ZVS/Poseidon ’56 de achterstand in minder dan geen tijd weggepoetst en kwam het na ruim drie minuten voor een tweede maal op voorsprong. Helaas haalde de voorsprong dit keer het einde van de periode niet, want de Hoogvliets/Rozenburgs/Brielse startgemeenschap kon vrij vlot in het vervolg alweer op 3-3 komen.

Met deze gelijke stand begonnen beide ploegen aan een spannende laatste periode. SG SCOMZeehondDuck schoot uit de startblokken en kwam al snel weer op voorsprong. Maar het bleef spannend en na drie-en-een-halve minuut kwamen de bezoekertjes alweer gelijk. De laatste anderhalve minuut zouden de beslissing moeten brengen. Helaas voor ZVS/Poseidon ’56 viel die beslissing uit in het voordeel van SG SCOMZeehondDuck die in de slotfase alsnog een keer wist te scoren.

Doelpuntenmakers: Floort Buskop (3x) en Jelle van Antwerpen (1x)

Volgende week ontvangen de kinderen in het ’s Gravendeelse zwembad De Wellen de leeftijdgenoten van ZZ&PC De Devel. Deze ploeg leed afgelopen weekeinde ook een nederlaag, dus wellicht kan de combinatieploeg dan winnen.