Veertien medailles tijdens eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie te Strijen 5 oktober 2019robert @ 7 oktober 2019, 18:07

STRIJEN - Zaterdag 5 oktober 2019 stond er een wedstrijd dicht bij huis op het programma alwaar het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie op het programma werd gezwommen.

Deelnemende verenigingen: Rotterdam Swimming (Rotterdam), ACZ (Capelle aan den IJssel), ZV Strijen en ZVS (´s-Gravendeel)

De wedstrijd begon met 100 meter wisselslag voor de dames waarbij Alianne Rollof een derde plaats behaalde en haar persoonlijk record met twee seconden verbrak. Later in de wedstrijd won ze ook nog de 50 meter rugslag.

De meisjes (jeugd) zwommen 100 meter schoolslag en 50 meter rugslag waarbij Dewi Sint-Nicolaas op allebei de afstanden een bronzen medaille in de wacht sleepte.

De prestaties van de meisjes vielen erg op deze middag: Lisa Maat en Jana Willemstein waren tweemaal de snelste van hun leeftijd en konden beiden tweemaal gouden medailles toevoegen aan hun verzameling. Imke van Gessele werd twee keer derde en zette op de 100 meter wisselslag een mooie nieuwe tijd neer. Inés Soto Wensveen snelde eveneens naar twee nieuwe besttijden welke beloond werden met een zilveren en bronzen medaille.

De opvallendste prestatie deze middag kwam van Simone Brobbel. Zij zwom maar liefst tien seconden van haar oude tijd op de 50 meter rugslag af en tekende daarmee voor de PR-verbetering van de dag. Haar inzet werd bekroond met een zilveren medaille.

Als laatste zwom Jens van Mastrigt weer twee mooie nieuwe tijden en kan hij de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag weer toevoegen aan zijn gezwommen afstanden.

Door de korte afstanden en kleine deelnemersgroepen was het een relatief korte zwemwedstrijd. ZVS kon trots en voldaan huiswaarts keren met veertien medailles.