Z&PC Rotterdam/Ragnar 4 - ZVS Heren 1 (17/11/2018): Tweede winst ZVS na inhaalracerobert @ 18 november 2018, 10:07

ROTTERDAM - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 17 november 2018 de zevende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de heren van Z&PC Rotterdam/Ragnar 4 in het Sportfondsenbad Noord te Rotterdam.

De laatste overwinning van de heren dateert van de openingswedstrijd op 22 september 2018, daarna werden twee wedstrijden verloren en viermaal een gelijkspel behaald.

De Rotterdammers, in de competitie enkele plaatsen boven de ‘s-Gravendelers, bepaalden in de eerste helft van wedstrijd de regie en kwamen daarmee snel op 3-0. Daarna startte de opmars van ZVS en het bracht de heren knap terug tot 4-3. Dankzij doelpunten van Gerard Goud en twee schitterende afstandsschoten van Daan de Zeeuw kreeg het team een enorme boost. Aan het begin van de derde periode tekende Patrick van Haarlem voor de vierde treffer en bracht daarmee zijn team op gelijke hoogte. Robert van Son verzilverde een kleine minuut later een strafworp waardoor ZVS met 4-5 voor het eerst op voorsprong kwam. Lang duurde de euforie niet, de Rotterdammers kwamen binnen no-time weer op gelijke hoogte. Met zijn vertrouwde lob scoorde Rob van der Bijl de zesde en, zo bleek later, uiteindelijk winnende treffer van de wedstrijd. In het vierde en tevens laatste kwart kwamen beide teams niet meer tot scoren. De thuisploeg kreeg de beste mogelijkheden, maar ZVS wist alle manmindersituaties vakkundig weg te werken en daarmee de tweede winstpartij van het seizoen veilig te stellen. Het sterke keeperswerk van Martijn Stolk en Sjoerd van Oudheusden mag ook zeker genoemd worden.

Met twee keer winst, viermaal gelijkspel en een verloren wedstrijd bezet ZVS momenteel de vijfde plaats in de competitie.

Eindstand: 5-6
Periodestanden: 1-0, 3-3, 1-3, 0-0

Doelpuntenmakers: Daan de Zeeuw (2x), Gerard Goud, Patrick van Haarlem, Robert van Son en Rob van der Bijl (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zondag 2 december 2018 tegen MNC Dordrecht 7 in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht om 19.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.