Dames 1 - HZ Franco C. 3: Spanning tot de laatste minuutRobert @ 4 december 2006, 19:30

De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun negende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse van het District aantreden tegen HZ Zian Franco Canadian 3 uit Den Haag. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Een eerdere ontmoeting tussen deze teams eindigde in een overwinning voor de dames uit Den Haag.

Aanvoerdster Nicole Bezemer kon beschikken over een vrijwel compleet team. Rebecca van der Kolk en Diana Janssens konden niet van de partij zijn.

ZVS ging al direct vol overtuiging van start en wist via Marion Groenewoud al vroeg op voorsprong te komen. Lang mocht de euforie niet duren want de hoger geklasseerde bezoeksters stelden orde op zaken en wisten binnen een minuut tot drie keer toe keepster Geertje Boersma te passeren.

De tweede periode kende een soortgelijk verloop als de voorganger. Opnieuw slaagde Marion Groenewoud er in om te scoren maar dat bleek haar team niet voldoende impuls te geven om deze lijn voort te zetten. Ondanks dat de 's-Gravendeelse formatie zich verdedigend gezien goed wist te verzetten bleken de Haagse dames toch in staat om deze verdediging te doorbreken en opnieuw driemaal trefzeker te zijn.

In de derde periode moest het er dan van komen. En daar slaagde ZVS glansrijk in. Al gauw bleek dat zij de moed nog niet hadden opgegeven en liet zich van haar beste kant zien door de tegenstander te overklassen. Het tempo ging omhoog en de dames vochten voor wat zij waard waren. Dit bleef niet geheel onbeloond want de onoverbrugbaar geachte achterstand werd in de laatste tel van het kwart omgebogen tot een gelijke stand. Middels drie treffers van Marion Groenewoud en één van Marjolijn Weemhof lag de wedstrijd na dit bizarre verloop ineens weer helemaal open voor iedereen.

Nadat alle aanwezigen in het zwembad waren bijgekomen van de voorgaande periode was het zaak voor de 's-Gravendeelse hoofdmacht om nu geen fouten meer te maken en zo de wedstrijd alsnog te kunnen verspelen. Opnieuw gingen beide teams voor alles of niets. Uit een manmeer wisten de bezoeksters de voorsprong weer naar hun hand te zetten. Erg veel indruk bleek het niet te maken bij ZVS want Marjolijn Weemhof stelde orde op zaken en zorgde wederom voor een gelijke stand. Dat de spanning om te snijden was in het zwembad bleek wel uit het feit dat een kans voor ZVS om weer op voorsprong te komen middels een strafworp niet benut werd doordat de bal naast het doel belandde. Uit de daaropvolgende counter kwam de achtste tegentreffer op het bord te staan maar opnieuw was het nog niet gedaan. De thuisploeg rook nog steeds kansen en zette daar alles voor opzij. In de laatste minuut moest het dan allemaal gaan gebeuren. Het was weer Marjolijn Weemhof die haar team een groots gebaar bracht door de bal achter de Haagse keepster te plaatsen. Met nog minder dan een minuut op de klok was het zaak de bal in bezit te zien krijgen en de wedstrijd rustig uit te spelen. HZ Zian bleek nog wat lucht over te hebben en in de resterende seconden sloeg het noodlot toe. Tot twee keer toe wisten de bezoeksters nog te scoren en ontnamen op deze manier de thuisploeg een welverdiende overwinning. Na het luiden van het eindsignaal was de nederlaag een domper op het goede spel van ZVS en bleek alles voor niets te zijn geweest.

Periodestanden:

1e periode: 1-3 (1-3)
2e periode: 1-3 (2-6)
3e periode: 4-0 (6-6)
4e periode: 2-4 (8-10)

Marion Groenewoud was met vijf treffers de topscoorder. Marjolijn Weemhof completeerde haar met haar drie treffers.

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 13 januari 2007. Zij zullen dan spelen tegen De Vlieg (SG) 1 uit Rijswijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal beginnen om 18.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.

Zaterdag 9 december 2006 is het dan eindelijk zo ver: Het gezamenlijke BOS-project van onze vereninging en Duikvereniging Hoeksche Waard zal die dag plaats gaan vinden. Wat het precies inhoudt kun je vinden op de speciale informatiepagina voor het waterfestijn elders in het menu. Het zal vooraf gaan aan het oliebollentoernooi.