De Vliet (SG) 1 - Heren 1: ZVS verliest met één punt verschilRobert @ 5 februari 2006, 17:32
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun dertiende wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen De Vliet (SG) 1. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Schilp te Rijswijk.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn stond vooraf vast omdat ze beiden in de onderste regionen bivakkeren. Een eerder treffen twee weken geleden leverde nog een overwinning op voor de 's-Gravendelers.

ZVS begon gehavend aan de wedstrijd omdat enkele spelers er niet bij konden zijn. Hierdoor kon de ploeg slechts over één wisselspeler beschikken. Desondanks begonnen de heren toch gedreven aan de wedstrijd om het spel van de tegenstander af te tasten. Een fout in de verdediging resulteerde echter in een eerste doelpunt voor de thuisploeg. De 's-Gravendelers raakten hier echter niet van de wijs en zetten hun weg richting het Rijswijkse doel voort. Nog geen minuut later was het raak. Na een goed opgezette aanval belandde de bal bij Robert van Son en wist deze achter de keeper te tikken. Hierdoor bracht hij zijn team middels de gelijkmakende treffer terug in de wedstrijd.

In de tweede periode gingen beide teams tot het uiterste al lukte het hen beiden niet om ook maar één aanval goed af te ronden. Het was een matige periode waarin beide teams niet tot scoren wisten te komen.

Ook in de derde periode bleek dat de strijd niet niet opgegeven was. Daar waar het bij de Seuters net niet wilde lukken om te scoren slaagden de Rijswijkers er vroeg in de periode weer wel in. Beide teams kregen later nog wel een paar kansen middels manmeersituaties maar slaagden er niet in de kalmte te bewaren om ze goed af te ronden.

In de laatste periode was het voor beide teams alles of niets. Ondanks het marginale verschil gingen beide teams er volop voor. Een uitgelezen kans voor de ZVS'ers om terug te komen werd niet benut en zo werd de aansluiting verspeeld. Daar waar de 's-Gravendeelse formatie faalde slaagde de thuisploeg er wel in om na een fout in de verdediging van de tegenstander door te breken. Met nog anderhalve minuut te spelen deelden zij de genadeklap uit door de derde treffer te scoren en ZVS het nakijken te geven. In de laatste minuut was het Wessel Boersma die nog wel de tweede treffer voor ZVS wist te scoren uit een manmeersituatie maar dit was niet voldoende voor een punt. Na het luiden van het eindsignaal waren de appels dan ook zuur voor ZVS omdat zij zo dicht bij een belangrijk punt waren.

Periodestanden:
1e periode: 1-1 (1-1)
2e periode: 0-0 (1-1)
3e periode: 1-0 (2-1)
4e periode: 1-1 (3-2)

Robert van Son en Wessel Boersma waren beiden eenmaal trefzeker en zo de gezamenlijke topscoorders van de wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd voor de waterpoloheren van ZVS is op zaterdag 11 februari 2006. In zwembad De Wellen te 's-Gravendeel zal dan gespeeld worden tegen Wiekslag 2 uit Alblasserdam. De wedstrijd zal beginnen om 18.15 uur.