Heren 1 - AZC 5 (29/10/2016): Waterpoloheren pakken eerste overwinning meteen met dubbele cijfersrobert @ 31 oktober 2016, 23:56

’S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 29 oktober 2016 de vierde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van de KNZB Regio West. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen de heren van AZC 5 uit Alphen aan den Rijn. Coach Cees van Helfteren kon voor deze wedstrijd beschikken over een complete selectie bestaande uit tien spelers.

Na een uitvoerige voorbespreking werd het tijd om het voorgenomen plan in werking te gaan zetten. Beide ploegen waren voor aanvang in de onderste regionen van de competitie terug te vinden. Het redelijk nieuwe en jonge team uit Alphen aan den Rijn had tot nu toe eenmaal uit drie wedstrijden weten te winnen. ZVS was daarentegen nog puntloos.

Vanaf het eerste moment lag het initiatief bij de thuisploeg en werd de jacht geopend op de eerste doelpunt. Helaas voor ZVS tekenden de bezoekers voor de openingstreffer. Na een kleine minuut stelde Wessel Boersma orde op zaken en scoorde de gelijkmaker.

De ’s-Gravendelers schroefden het tempo op en zetten de toon voor de wedstrijd. De verkregen ruimte en kansen die werden gecreëerd werden vrij eenvoudig omgezet in doelpunten. Dennis Brobbel scoorde snel en Wessel Boersma volgde niet veel later zijn voorbeeld. Het lukte ZVS niet om via een verkregen manmeer de voorsprong verder uit te breiden. Integendeel, de aanval mislukte en uit de counter troffen de Alpenaren doel. In het slotakkoord was het Robert van Son die binnen de minuut tweemaal doel trof en daarmee de score halverwege de wedstrijd op 5-2 wist te brengen.

Ook het tweede deel van de wedstrijd stond in het teken van het ’s-Gravendeelse machtsvertoon. Robert van Son opende al snel de score waarna treffers van Wessel Boersma, Dennis Brobbel en opnieuw Van Son volgden. AZC speelde slechts een bijrol met haar enkele goal. Dit was mede te danken door het sterke optreden van de ’s-Gravendeelse keeper en diens verdedigende linie.

Met een riante voorsprong (9-3) en een laatste periode voor de boeg mochten de Seuters het niet meer uit handen geven. Na enkele doelpuntloze voordeelsituaties aan beide kanten rekende Daan de Zeeuw de tiende treffer aan. Dat de gasten in de laatste minuut ZVS-keeper Martijn Stolk nog wisten te passeren mocht de pret niet drukken.

Coach Van Helfteren kon na de wedstrijd trots zijn op het team en met de eerste drie punten op zak het zwembad verlaten. De inzet en scherpte waren goed en dit biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden. Door deze winst zijn de heren van de twaalfde (laatste) naar de achtste plaats gestegen.

Eindstand: 10-5
Periodestanden: 1-1, 4-1, 4-1, 1-2

Doelpuntenmakers: Robert van Son (4x), Wessel Boersma (3x), Dennis Brobbel (2x), Daan de Zeeuw (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zondag 6 november 2016 tegen subtopper NieMo-Van Vliet 2. Deze wedstrijd vindt plaats in het Polderbad te Nieuwerkerk aan den IJssel en begint om 15.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.