Heren 1 - De Kempvis 3 (24/09/2016): Nieuwe competitie 2016-2017 start moeizaam met thuisnederlaagrobert @ 25 september 2016, 20:27

’S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 24 september 2016 de eerste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van de KNZB Regio West. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen de heren van De Kempvis 3 uit Spijkenisse. Coach Cees van Helfteren kon voor deze wedstrijd beschikken over een complete selectie, waarbij wel opgemerkt dat Wessel Boersma met een lichte schouderblessure beperkt inzetbaar was. Deze wedstrijd kreeg een extra tintje omdat wethouder Sportzaken, de heer A. Mol, van de gemeente Binnenmaas ook op de tribune had plaats genomen. Alle belang voor de heren van ZVS om een goede prestatie neer te zetten in deze wedstrijd.

Voor deze wedstrijd had coach Cees van Helfteren gekozen om het aanvallende spel van het vorige seizoen door te trekken. Wel had hij wat kleine variaties aangebracht om het spel nog sneller en aantrekkelijker te maken.

Bij aanvang van de 1e periode was het dan ook onmiddellijk succes omdat Wessel Boersma, wie anders, na vijftien seconden de bal in het doel van De Kempvis wist te leggen (1-0). De heren van De Kempvis waren niet naar ’s-Gravendeel gekomen om zich weg te laten spelen en na tien seconden wisten zij een verdedigende fout van ZVS af te straffen (1-1). De sterke midvoor van De Kempvis scoorde opnieuw na dertig seconden en bracht de stand op 1-2 in het voordeel van Spijkenissers. Het beloofde dus een spannende en aantrekkelijke wedstrijd te worden en weer was het de midvoor van de bezoekende ploeg die kort voor het einde van de eerste periode het doel van ZVS wist te vinden. Eindstand eerste periode 1-3.

De tweede periode ging weer voortvarend van start en beide ploegen waren gelijk aan elkaar. De heren van ZVS wisten een aantal keren het doel van hun tegenstander te belagen maar waren in de afronding niet erg succesvol. Het duurde dan ook ruim vier minuten voordat de heren van ZVS erin slaagden eindelijk de bal achter de doelverdediger van De Kempvis te leggen. Robert van Son wist namelijk met een strak en hard schot dit doelpunt op zijn naam te schrijven. Eindstand tweede periode 2-3.

De derde periode nam weer ZVS het initiatief en bracht Rob van der Bijl met een schitterende geplaatste bal de stand op 3-3. Opnieuw had de verdediging van ZVS problemen met het afstoppen van de midvoor van de tegenstander en liet zich verrassen waardoor dezelfde midvoor, die zijn ploeg aan de hand meenam, het voordeel weer bracht naar De Kempvis (3-4). De heren van ZVS zochten naar de aansluiting maar ook nu weer waren de aanvallers niet succesvol in de afronding. Weer werd een manmeer situatie niet goed uitgespeeld en werd de bal simpel in de handen van de tegenstander geplaatst. Deze wist hier handig gebruik van te maken en in de contra-aanval wisten zij makkelijk de 3-5. Met nog twee minuten op de klok wist Rob van der Bijl weer het doel te vinden voor ZVSen bracht de ploeg terug in de wedstrijd (4-5). De midvoor van De Kempvis dacht hier anders over en wist met een overtreding de stand op 4-6 te brengen. Coach Cees van Helfteren wond zich hier erg over op richting de scheidsrechter, op dat moment zonder resultaat maar verder in de wedstrijd bleek de scheidsrechter toch wat meer oog te hebben voor de overtredingen. Eindstand 3e periode 4-6.

In de laatste periode lukte het de heren van ZVS niet meer om de aansluiting te vinden, mede door de vele overtredingen die de heren van De Kempvis nodig hadden om de aanvallers van ZVS af te stoppen. Het aanvallende spel van de thuisploeg werd hierdoor volledig ontregeld en door opnieuw een verdedigende fout van de thuisploeg wisten de heren van De Kempvis wel het doel van te vinden en brachten hiermee de eindstand op 4-7.

Coach Van Helfteren was na de wedstrijd zeker niet ontevreden over het spel en de inzet van zijn ploeg. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd ondanks de eindstand 4-7. Het was voornamelijk de midvoor van De Kempvis die in deze wedstrijd het verschil wist te maken en nam vijf van de zeven doelpunten voor zijn rekening.

Eindstand: 4-7, periodestanden: 1-3, 2-3, 4-6 4-7.

Doelpuntenmakers: Rob van de Bijl (2x), Wessel Boersma (1x) en Robert van Son (1x).

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 1 oktober 2016 tegen De Lansingh 1 uit Krimpen a/d IJssel. Deze wedstrijd vindt weer plaats in zwembad De Wellen in ‘s-Gravendeel en begint om 16.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.