Dames 1 - ZPC Rotterdam 2: ZVS verspeelt punt in slotfaseRobert @ 26 november 2006, 11:30
De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun achtste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse van het District aantreden tegen ZPC Rotterdam 2 uit Rotterdam. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerdster Nicole Bezemer kon beschikken over een gehavend team. Sandra Barth-van der Spoel, Marjolein Mes-Duijser, Rebecca van der Kolk en Diana Janssens konden niet van de partij zijn.

Dat beide teams gezien hun positie op de ranglijst aan elkaar gewaagd zouden zijn bleek al gauw in de wedstrijd. De dames gaven elkaar weinig terrein prijs. Uiteindelijk was het Marjolijn Weemhof die er in slaagde om de score te openen na het goed uitspelen van een manmeersituatie. Daarvoor hadden beide ploegen een soortgelijke situatie gehad maar wisten deze niet af te maken.

In de tweede periode verhoogde de 's-Gravendeelse hoofdmacht het tempo. Dit resulteerde al gauw in een tweede treffer, dit keer via Marion Groenewoud. Lang kon er niet genoten worden van deze euforie omdat de gasten er in wisten te slagen door de verdediging van ZVS te breken. Uiteindelijk wisten zij middels een manmeer de zeer scherp keepende Geertje Boersma dan toch te passeren. Na een zware overtreding op één van de 's-Gravendeelse dames bracht Marion Groenewoud middels een strafworp de Seuters op een comfortabele voorsprong. Beide kanten kregen tegen het einde van de periode nog diverse kansen maar rondden deze niet af.

Het derde kwart was uiterst boeiend om naar te kijken. De Rotterdamse formatie wist de ontstane achterstand in korte tijd om te zetten naar een gelijke stand waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. Kort daarop was het weer de beurt aan ZVS. Middels Irma Goud kwam zij weer op voorsprong na opnieuw een manmeer te hebben verzilverd. Een verkregen strafworp voor ZVS belandde naast het doel waarna de gasten de counter inzetten en direct orde op zaken stelde door deze aanval succesvol af te ronden. Vlak voor het einde van dit kwart was de stand dus opnieuw gelijk.

Het was nu zaak voor de Seuters om het hoofd boven water te houden en de wedstrijd niet uit handen te geven. Beide teams deden er alles aan om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Alles leek er op dat ZVS de beste papieren had want in korte tijd waren de dames tweemaal trefzeker. Nadat Kim Scheerhoorn geheel verrassend de vijfde treffer op haar naam bracht tekende Marjolijn Weemhof nog geen halve minuut later voor de zesde treffer. Met nog twee minuten op de klok kon het haast niet meer misgaan. Echter gaven de Rotterdamse dames zich nog niet gewonnen en waren uiteindelijk nog tweemaal trefzeker, de laatste treffer viel 21 seconden voor het eindsignaal. Na het luiden van de zoemer was het ondanks het gelijk spel toch een domper voor de 's-Gravendeelse dames doordat zij in een goede wedstrijd op het laatste moment alsnog een punt wisten te verspelen.

Periodestanden:
1e periode: 1-0 (1-0)
2e periode: 2-1 (3-1)
3e periode: 1-3 (4-4)
4e periode: 2-2 (6-6)

Marjolijn Weemhof en Marion Groenewoud waren beiden met twee treffers de topscoorders. Irma Goud en Kim Scheerhoorn completeerden hen.

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 2 december 2006. Zij zullen dan spelen tegen HZ Zian Franco Canadian 3 uit Den Haag. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal beginnen om 17.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.