Nieuws

Vierde plaats tijdens Hoeksche Waards Kampioenschap te Oud-Beijerland 18 juni 2016robert @ 20 juni 2016, 23:55

De zestiende en tevens laatste binnenwedstrijd voor de zwemploeg: Het Hoeksche Waards Kampioenschap.

Zaterdag 18 juni 2016 vond het Hoeksche Waardse Kampioenschap plaats. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gezwommen met ZOB ’66 (Oud-Beijerland), ZPC Numansdorp, ZV Strijen en ZVS. De organisatie lag dit keer in ’s-Gravendeelse handen. In ons eigen zwembad konden we in verband met diploma zwemmen niet terecht. Daardoor weken we uit naar het zwembad van Oud-Beijerland. De zwemmers van ZOB’66 zorgden voor de op- en afbouw van het zwembad, maar de rest van de organisatie was in handen van onze vrijwilligers. Bij deze meteen een bedankje aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen!

Wij moesten er dus voor zorgen dat de benodigde spullen aanwezig waren, zoals de startkaartjes, de bekers en medailles, de computer, de printer… eh, de printer? Die stond dus nog in het zwembad van ’s-Gravendeel! Gelukkig was Arjan de Vlaam bereid om even naar ’s-Gravendeel te rijden en de printer op te halen. Verder verliep de wedstrijd vlotjes.

Omdat ZVS de wedstrijd organiseerde, mochten wij ook bepalen welke estafettes er gezwommen zouden worden. Tijdens een trainersoverleg in mei, waarbij ook de voorzitter en de technische commissie van de afdeling wedstrijdzwemmen waren aangeschoven, werden er wat estafettes uitgekozen. Zo werd tijdens het overleg het idee geopperd om een 8 x 50 meter vlinderslag ‘mix’ (jongens/meisjes) in het programma op te nemen. Daar waren alle aanwezigen het mee eens, maar sommigen realiseerden zich op dat moment niet dat zij zelf ook aan de estafette deel zouden moeten nemen… Enfin, ZVS stond toch maar mooi met een team aan de start en hield zich goed staande! Bij een andere estafette, de 4x 100 meter wisselslag ‘mix’ (jongens/meisjes), behaalde team ZVS een mooie derde plaats.

Er werden ook weer behoorlijk wat PR’s verbeterd en dat kwam goed uit. Bij deze wedstrijd werden er namelijk ook medailles uitgedeeld aan de zwemmer die in zijn/haar leeftijdscategorie de meeste tijd van zijn/haar PR af had gehaald. Jim Sint-Nicolaas (tweemaal), Lilian van de Peerle, Isa de Vlaam, Noa Tanis, Celine de Jong en Rosalinde Tramper konden na afloop zo’n mooie medaille mee naar huis nemen.

In dit sterke deelnemersveld lukte het drie ZVS’ers om een medaille te behalen.

Goud:
-

Zilver:
-

Brons:
Lilian van de Peerle (50 meter vrije slag), Blade van Heumen (50 meter vrije slag), Renzo van Boven (100 meter rugslag)

Na afloop van de wedstrijd werd de prijsuitreiking gehouden. Voor elke vereniging was er een beker. De uitslag was niet geheel verrassend.