Heren 1 - MNC Dordrecht 4 (21/11/2015): Streekderby eindigt in overwinning waterpoloheren ZVSrobert @ 21 november 2015, 20:41

‘S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 21 november 2015 de achtste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met MNC Dordrecht 4 in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk kon niet van de partij zijn. Hierdoor waren er vier wisselspelers.

De streekderby tegen MNC Dordrecht 4 is uitgelopen op een relatief eenvoudige overwinning voor ZVS. Het verdiende niet bepaald de schoonheidsprijs maar de drie wedstrijdpunten zijn in ’s-Gravendeel gebleven. De thuisploeg startte fel tegen de relatief jonge spelers uit Dordrecht. Binnen een minuut tekende Robert van Son voor de openingstreffer via een afstandsschot. Ondanks dat er jacht werd gemaakt op meer doelpunten bleven deze echter uit. MNC verzuimde te scoren uit een manmeersituatie maar rondde haar aanval met een volledige bezetting alsnog succesvol af waardoor beide ploegen met één treffer op zak de eerste rustperiode ingingen.

ZVS wist pas halverwege de tweede periode weer te scoren. Een langeafstandsbal vanuit de achterhoede werd schitterend ingetikt door Patrick van Haarlem. Slechts twintig seconden later tekende Daan de Zeeuw voor het volgende ’s-Gravendeelse doelpunt. Na een zware overtreding aan Dordtse kant werd één van de spelers voor de rest van de wedstrijd uitgesloten van deelname. ZVS wist geen voordeel te behalen uit deze situatie en zag MNC niet veel later via een overtalsituatie scoren. In de laatste minuut trof Wessel Boersma wederom doel voor ZVS en zette de stand daardoor op 4-2.

Daar waar de ’s-Gravendelers er alles aan deden om de voorsprong verder uit te breiden, zochten de Dordtenaren opnieuw naar hun aansluitingstreffer en slaagden daar dan ook in. Dankzij hun doelpunt brachten zij de marge weer terug tot een verschil van slechts één. Na een tweede tijdelijke uitsluiting aan Dordtse kant doelpuntte Daan de Zeeuw voor ZVS. MNC kreeg vervolgens de kans door middel van een strafworp, een ‘penalty’ op vijf meter voor het doel, terug te komen in de wedstrijd maar de bal belandde hard op de paal. ZVS ging direct in de contra-aanval en Wessel Boersma rondde deze succesvol af. Met een stand van 6-3 leek er geen vuiltje aan de lucht. Desondanks zag MNC op het laatste moment nog kans om te scoren.

Met een lichte voorsprong (6-4) ving de laatste periode aan. Routinier Rob van der Bijl kon de zevende treffer aantekenen. De bezoekers troffen nog eenmaal doel uit een manmeer maar konden niet meer voorkomen dat de winstpunten in ’s-Gravendeel bleven. Via doelpunten van Patrick van Haarlem en Wessel Boersma werd de overwinning uiteindelijk veiliggesteld. De eindstand werd bepaald op 9-5 maar er had zeker meer uit deze wedstrijd gehaald kunnen worden. De formatie Van Helfteren heeft op meerdere punten de nodige kansen laten liggen. De overwinning was een feit en de heren zijn weer een plek gestegen op de ranglijst en staan nu op de zevende plaats, ‘bovenaan in het rechterrijtje’.

Eindstand: 9-5
Periodestanden: 1-1, 3-1, 2-2, 3-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw (ieder 2x), Robert van Son en Rob van der Bijl (ieder 1x).

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 28 november 2015 tegen Katwijk 3. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad Aquamar te Katwijk (ZH) en begint om 17.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.