Z&PC Rotterdam 3 - Heren 1 (26/09/2015) Waterpoloheren komen tekort in Rotterdamrobert @ 27 september 2015, 12:01

ROTTERDAM - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 26 september 2015 de tweede wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met Z&PC Rotterdam 3 in het Sportfondsenbad Noord te Rotterdam. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk kon niet van de partij zijn. Daardoor konden er vier wisselspelers worden ingezet.

Nadat vorige week in eigen bad de eerste overwinning in de hogere klasse werd behaald, wachtte de volgende uitdaging in het vernieuwde oude zwembad aan de Van Maenenstraat in Rotterdam Noord. Daar waar zij vorig jaar nog in een tent moesten aantreden, werd de wedstrijd dit keer gewoon weer in het zwembad gespeeld.

Al binnen een halve minuut na aanvang van de wedstrijd scoorden de Rotterdammers uit een verkregen manmeer. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg het moest hebben van enkele sterke troeven in het team waarop het vizier op kon worden gericht. In de tweede periode prijkte inmiddels 3-0 op het scorebord maar ZVS wist terug te komen in de wedstrijd dankzij twee kort opeenvolgende doelpunten binnen een halve minuut. Nadat Patrick van Haarlem tekende voor de eerste ’s-Gravendeelse treffer doelpuntte Wessel Boersma kort erna. De Rotterdammers stelden orde op zaken en troffen zelf ook wederom tweemaal doel. Naarmate de wedstrijd vorderde lukte het de thuisploeg langzaam uit te lopen op de Seuters en gingen er uiteindelijk met de overwinning van door. Wessel Boersma scoorde in het slotakkoord nogmaals voor zijn team. De heren hebben in een sportief verlopen wedstrijd voldoende kansen gecreëerd maar het bleken er niet genoeg om de overwinning te kunnen pakken. De thuisploeg bleek uiteindelijk de betere papieren te hebben en behaalde daarmee hun eerste winstpartij van het seizoen.

Eindstand: 7-3
Periodestanden: 2-0, 3-2, 0-0, 2-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (2x) en Patrick van Haarlem

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 3 oktober 2015 tegen De Kempvis 3 uit Spijkenisse. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 18.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.