Heren 1 - DSZ 2 (19/09/2015) Waterpoloheren ZVS openen seizoen met overwinningrobert @ 20 september 2015, 12:33

‘S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 19 september 2015 de eerste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met DSZ 2 uit den Haag in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Daan de Zeeuw, Arie Molendijk en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Daardoor konden er twee wisselspelers worden ingezet.

ZVS kwam vorig jaar nog uit in de derde klasse maar kon als runner-up promoveren naar de tweede. Het is dan altijd weer de vraag wat voor soort tegenstanders je treft in een hogere klasse en of het niveauverschil echt veel groter is ten opzicht van het voorgaande seizoen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal nam ZVS het initiatief en ging met haar aanvallende spel op zoek naar de eerste treffer. Na anderhalve minuut was daar de openingstreffer van Dennis Brobbel. ZVS continueerde haar spel hetgeen ruimte en veel kansen creëerde. Robert van Son trof vervolgens tweemaal doel uit een manmeersituatie. DSZ was niet geheel kansloos maar verzuimde uit verkregen mogelijkheden te scoren.

In de tweede periode bleef ZVS haar hoge speltempo hanteren. Van enig niveauverschil leek totaal geen sprake. Sterker nog, ZVS bleek sterker dan haar tegenstander. Wederom bepaalde de thuisploeg het spel al was het DSZ dat wist te scoren. Via een mooie pass uit de achterhoede tikte Wessel Boersma de bal feilloos achter de Haagse keeper en tekende daarmee voor de ’s-Gravendeelse treffer. Luttele minuten later trof hij nogmaals doel.

Vanaf het derde kwart leek het tij te keren. Het spel van de tegenstanders werd steeds onsportiever en fysieker waardoor het geduld en uithoudingsvermogen van de Seuters op de proef werd gesteld. ZVS liet zich vooralsnog niet uit het veld slaan en wist de voorsprong verder uit te bouwen door wederom een doelpunt van Dennis Brobbel. Na een zware overtreding in de ’s-Gravendeelse voorhoede kreeg ZVS in de slotseconden een strafworp toegewezen. Vanaf de 5-meter-lijn maakte Robert van Son geen fout en schoot raak. Zijn derde treffer betekende het zevende doelpunt voor ZVS.

Tijdens de vierde en tevens laatste periode werden er geen doelpunten meer gescoord. Het negatieve gedrag van de tegenpartij voerde helaas de boventoon. Opnieuw kreeg ZVS de kans uit een strafworp te scoren maar ditmaal trof Wessel Boersma de lat. Het spel werd grimmiger en de overtredingen grover. Helaas ontaarde dit in de slotseconden tot een definitieve uitsluiting van een speler bij beide teams.

Eindstand: 7-1
Periodestanden: 3-0, 2-1, 2-0, 0-0

Doelpuntenmakers: Robert van Son (3x), Wessel Boersma en Dennis Brobbel (ieder 2x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 26 september 2015 tegen Z&PC Rotterdam 3. Deze wedstrijd vindt plaats in het Sportfondsenbad Noord te Rotterdam en begint om 15.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.