Nieuws

Heren 1 - ZPB H&L Productions 5 (24/01/2015): ZVS wint overtuigend van ZPB H&L Productions 5robert @ 26 januari 2015, 07:08

’S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 24 januari 2015 de dertiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond de wedstrijd ZVS 1 tegen ZPB H&L Productions 5 in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Stefan Kuhlmann, maar gelukkig van Patrick van Haarlem weer terug van een blessure. Daardoor konden er toch twee wisselspelers worden ingezet.

Het was aan Anouk Snijders, de pupil van de week, om samen met de scheidsrechters de wedstrijd te openen. Nadat het startsignaal was gegeven, mocht zij de bal in het water gooien om zo de wedstrijd officieel te laten beginnen.

Na de winst in de afgelopen weken was ZPB H&L Productions 5 nog een onbekende ploeg in de competitie omdat in de 1e helft van de competitie ZVS nog niet tegen deze ploeg had gespeeld. De vraag was hoe speelt de tegenstander en hoe zal het team van ZVS aan de wedstrijd beginnen, aanvallend zoals gewoonlijk of toch defensief en eerste de tegenstander bekijken. Omdat ZPB H&L Productions altijd weer verrassend aan de wedstrijd kan beginnen koos de coach van ZVS om toch defensief te starten.

Deze keuze werd al snel in de eerste periode omgezet naar aanvallend spelen, na een 0-2 achterstand, was het beter de tegenstander op eigen helft vast te zetten omdat ZVS veel kansen kreeg om te scoren maar deze nog niet benutten. Het zelfvertrouwen en de overtuiging ontbraken zeker niet bij ploeg van ZVS. In de wedstrijd namen ZVS de regie in handen en zouden daarmee het verloop van de resterende wedstrijd bepalen. Halverwege de 1e periode was het Wessel Boersma die voor ZVS het eerste doelpunt liet aantekenen. Precies één minuut later was het Rob van der Bijl die de stand gelijk trok door met een schitterschot de stand op 2-2 bracht. Met nog ’n minuut te spelen in deze periode was het opnieuw Wessel Boersma die de eindstand na de 1e periode op 3-2 bracht in het voordeel van ZVS. ZPB H&L Productions wist slechts enkele malen in de buurt van het doel te komen maar stuitte daarbij veelal op keeper Martijn Stolk en zijn verdediging. Het vormde echter geen gevaar meer voor ZVS.

Ook in de tweede periode kon de voorsprong op vrij eenvoudige wijze verder worden uitgebouwd via doelpunten van Patrick van Haarlem met een schitterend afstandsschot, gevolgd door een doelpunt van Renzo van Boven en Gerard Goud. Gerard Goud lijkt op dreef te zijn gekomen, als verdediger wist hij na tweemaal scoren in de vorige wedstrijd toch ook weer nu het doel van de tegenstander te vinden. De heren uit Barendrecht kwamen in deze periode niet tot scoren. Eindstand 2e periode was 6-2.

Vroeg in het derde kwart wist Daan de Zeeuw de voorsprong van ZVS nog verder te vergroten door een schitterend schot (7-2). Hierna was het ZPB H&L Productions die de weg naar het doel van ZVS weer had gevonden en bracht de stand op 7-3. Met een doelpunt van Dennis Brobbel bracht ZVS de stand weer op 8-3. ZPB H&L Productions was nog steeds die bereid om de handdoek in de ring te gooien en bracht de stand weer op 8-4. De formatie van coach Van Helfteren stelde vervolgens orde op zaken en trof binnen anderhalve minuut tweemaal het doel via Wessel Boersma en Daan de Zeeuw.
Eindstand 3e periode 10-4 in het voordeel van ZVS.

Tijdens de vierde en tevens laatste periode was het ZVS die verder uitliep op ZPB H&L Productions met doelpunten van Dennis Brobbel, Robert van Son (tweemaal) en Wessel Boersma, wie anders. Ook ZPB H&L Productions wist nog eenmaal het doel van ZVS te vinden. Eindstand vierde periode 14-5.

Met het resultaat van deze wedstrijd heeft ZVS de tweede plaats in de competitie in genomen achter BZC uit Bergambacht. Volgende week kan ZVS de achterstand, nu vier punten met één wedstrijd minder gespeeld, op koploper BZC terug brengen naar 1 punt verschil. Hiervoor moet ZVS dan wel winnen van De Kempvis uit Spijkenisse in het eigen zwembad.

Eindstand: 14-5
Periodestanden: 3-2, 3-0, 4-2, 4-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (5x), Daan de Zeeuw, Dennis Brobbel en Robert van Son (2x), Patrick van Haarlem, Gerard Goud en Renzo van Boven (ieder 1x).

Ondanks dat de waterpoloheren hun ongeslagen status kwijt zijn, hebben zij tot op dit moment nog steeds de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren dankzij en sterke achterhoede.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 31 januari 2015 tegen De Kempvis 4. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel en begint om 19.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.