Nieuws

Verslag minipolo-toernooi in Alblasserdam 13 december 2014robert @ 14 december 2014, 16:16

Het laatste toernooi van dit jaar werd georganiseerd door Wiekslag in het spiksplinternieuwe sportcomplex Blokweer te Alblasserdam. Diverse sporters hadden er dit seizoen al een wedstrijd gespeeld of hun wedstrijd gezwommen, maar voor ons was het vandaag de eerste keer. Eenmaal binnen waren we al gauw onder de indruk van het nieuwe complex. Wow, wat was dat groot en zag het er mooi uit zeg. Ten opzichte van het oude bad echt een hele vooruitgang!

Team ZVS: Iris van Nugteren, Lilian van de Peerle, Thomas Robbemont, Samuel van Halzer en Jochum Kemp.

Deze middag hebben we vier wedstrijden van acht minuten gespeeld. We waren ingedeeld met ZPB H&L Productions 1 (Barendrecht) MNC Dordrecht 1, SVH (Rotterdam) en De Zeehond’73 (Rozenburg).

Vandaag konden we ons voor het eerst presenteren in de nieuwe zwemkleding. Dezelfde zwembroeken en badpakken, dat was echt een stoer gezicht.

De eerste wedstrijd tegen ZPB H&L Productions 1 was al direct een hele pittige. De jongens en meisjes van het andere team waren erg snel en schoten de bal wel heel makkelijk in ons kleine doel. Het lukte ze zeven keer, oei. Ondanks dat het doel waar we op mochten schieten veel groter was, kregen we de bal er niet in. Daar moest toch wel een oplossing voor zijn? Op naar de volgende wedstrijd.

Gelukkig, even twee wedstrijden rust voordat we weer aan de beurt zouden zijn. Tijd voor een strategische en tactische uitleg over hoe we het aan gaan pakken. Een paar tekeningen met witte rondjes en blauwe driehoekjes lieten zien hoe we ons in het veld op zouden gaan stellen om het onze volgende tegenstander MNC Dordrecht 1 lastig te maken. En…met succes! Al snel bleek het een gelijkwaardige tegenstander te zijn en door goed samenspel hebben we weten te winnen! Wat was het een spannende wedstrijd zeg. Er viel maar één doelpunt, en die werd gemaakt door Samuel.

Inmiddels waren de oliebollen ook geland bij alle teams, een lekkernij welke we in combinatie met drinken van de organisatie hebben gekregen. Dat was lekker smikkelen en smullen zeg. Veel rust was er niet want met de oliebol nog achter de kiezen moesten we al weer aan de bak. Nu was De Zeehond’73 onze tegenstander, wederom een team van gelijke sterkte. Ook nu werd er maar één keer gescoord, helaas voor ons was het nu door de tegenstander. Hmmm, jammer, hopelijk gaat de laatste wedstrijd beter. Het zou toch niet de schuld van de oliebol geweest zijn?

SVH was de vierde en tevens laatste tegenstander van de dag. Tijdens deze wedstrijd hebben we er ook op gelet hoe aan te geven dat je de bal wilt hebben. Dus niet alleen door te roepen naar elkaar maar ook door duidelijk onze hand boven water te houden. Het was even wennen maar ging al snel goed. Helaas leverde het ons vandaag geen nieuwe overwinning op. SVH won met 1-0. We hebben wel gemerkt dat we er wel beter door gaan spelen. Dat gaan we vaker doen!

ZPB H&L Productions 1 – ZVS     7 – 0 (verloren)
MNC Dordrecht 1 – ZVS 0 – 1 (gewonnen)
De Zeehond’73 – ZVS 1 – 0 (verloren)
ZVS – SVH 0 – 1 (verloren)

Nu de wedstrijden voorbij waren, was het tijd voor het officiële gedeelte van de middag: De vaantjes en groepsfoto. We konden nog even een paar minuten spelen en daarna was het weer tijd om naar huis te gaan.

Jullie hebben vandaag weer erg goed je best gedaan!

Scoren is natuurlijk altijd leuk maar een doelpunt kun je alleen maken dankzij goed samenspel en een goede voorzet want dat is de sleutel tot het succes. Een doelpunt is dus belangrijk in de wedstrijd maar goed samenspel en goede voorzet/assist zijn misschien nog wel belangrijker zelfs.

Ik heb nog een paar foto’s gemaakt en deze zijn beschikbaar op onze website in het fotoalbum. Houd er rekening mee dat ze alleen te bekijken zijn als men beschikt over een ZVS-profiel.

Op naar het volgende toernooi van dit seizoen. Dat is bij SCOM/De Zeehond’73 in Rozenburg op zaterdag 10 januari 2015.